Nuffnang Ads

October 26, 2012

Free Seat!!!

Ape??!!! Sale lagik... adehhh adehhhh.... dalam hati dah ade few places nak aim next year, but poketku sangat2 kempisss.. .ottokee???!!! T_T



Updated on 28/10/12 - seb baik still travel date macam promo yg lepas ... tapi hati tergedik2 nak rase spring kat down under plak... cemane nih????


October 18, 2012

"Severely" loving this song ...

Ntah cemane aku bleh suka plak lagu FT Island yg ni... sesuaaiii ngan keadaan jiwa aku skang kot ...

Recording version


Live version ... I like this one better...




October 09, 2012

Busan pulak

Tengah serabut kepala hotak dengan keje yg menimbun2 itu, tetiba je nampak ade org post pasal AirAsia Japan nak bukak route baru to Seoul and Busan ... wah wahhh.. hati terus berbunga2 ..... dan2 la terus masuk berangan mode ... KL - Tokyo - Busan - Seoul - KL .... shall we? ^_^


October 06, 2012

AAX airport tax refund ... aku pasrah

Lepas seminggu submit e-form mintak airport tax refund , semalam dapat lagik satu email dari AA .... nampaknye semua email dari AA ni adelah auto generated .. dah tu, takde la plak nak quote no booking ke, case number ker .... then the CRM no tu pun tak same dengan no yg aku dapat from the first email .... aiggoooo.... diorang ni nak bagi refund ke tak nih?? aisshhhh... malas aku nak pk ... kalo ade rezeki aku, ade la, kalo takde, aku pejam mate jer laaa.... :S


October 02, 2012

MARA lagik


Semalam aku amik cuti sebab nak gi pejabat Mara nak settlekan kes aku kene blacklist tu kan .... hati berdebar2 coz macam2 aku dengar citer pasal sape2 yg pegi sane kene perli2, maki2 dengan officer kat kaunter bahagian kawalan kredit tu kan ... pastu ala2 mcm tak brani nak pegi sorang ( mode takut sudah mari) , so aku ngajak member yg dah penah pegi deal dengan officer kat situ ... janji ngan member nak jumpe kat bangunan mara kul 9am .... dah sampai sane, terus la amik pas pelawat kat kaunter kat bawah tu kan.. elok2 je kitorang menapak 2-3 langkah dari kaunter tu, tetiba je ahkak kat kaunter tu cakap 'encik, encik tak boleh naik sebab encik pakai slipar ' ... errk, member aku pakai slipar jer rupenye!!!! Ahkak tu siap bacekan ape yg boleh pakai, ape yg takleh pakai kalo nak masuk jumpe officer .... Mannnnnn..... last2 aku sorang je naik atas .. cehh buat penat je suh member tu dtg teman ... seb baik die mmg nak pegi buat OT tengahari tu.. kalo tak maunye aku kene sumpah seranah sebab ngajak die hari die off day ... huhuhu... tu la bro, sapo suh pakai slipar jamban jer .... agak2 la kalo yer pun ... last2 member tu pi breakfast kat kedai kat bawah ...

Bahagian kawalan kredit tu kat tingkat 3 ... berdebar2 gile ok bile dah kat depan pintu masuk opis tu .... okeh amik nafas panjang2 ... masuk2, ade sorang je yg dok tunggu officer ... aku terus amik no utk kaunter pertanyaan ...sebab takde org, terus2 la no aku kene panggil ... okeh, dah bagi salam semua kat officer kat kaunter tu, terus la aku explain sesambil hulur surat yg aku dapat aritu... pastu aku tanye la cemane nak clearkan name aku kan.. die kate, basically just kene bayar brape banyak yg aku overdue jer.. which is 24k .... tapi die kate ape2 boleh discuss dengan officer yg handle account aku ... so die delegate problem aku kat sorang officer ni, name encik mustafa ... die kasik aku satu borang perbincangan, aku isi borang tu dulu sesambil tunggu officer .. nanti diorang panggil aku lagik .... dlm 15 minit jugak la nunggu.. aku bajet diorang turun minum time tu....

Pastu, sorang officer pompuan panggil aku masuk 'Bilik Berbincang' .. ade 2-3 keping kertas A4 kat tangan die ... waaaa aku sudah kecut... biase la officer pompuan kan mcm banyak songeh kan... ni la dialog2 antara aku ngan officer tu ..

(dua2 duduk)

Officer : Yer puan, boleh saye bantu?
Aku : (Hulurkan kertas perbincangan yg aku isi tadik kat officer tu) Nama saye dah kene blacklist.. jadi saye nak tahu brape banyak saye nak kene bayar kalau nak kluarkan nama dari blacklist tu
Officer : Kalau ikutkan kat sini ( sesambil tengok kertas A4 kat tangan die, which is aku punye transaction hutang mara tu), puan kene bayar semua yg tertunggak, 24k++
Aku : Banyak sangat tu, kalau kurangkan tak dapat ker?
Officer : Kurang2, puan kene bayar half la, dalam 12k
Aku : Emmm... saya rase saya belum mampu .. kalau 1/3 boleh ker?
Officer : (Ketuk2 calculator) Ok la puan, puan bayar 8.4k ....
Aku : Emmm... ok laa .. so maknanye lepas saya bayar lumpsum 8.4k, dah boleh clear name ker?
Officer : Oh, tak ... lepas puan bayar, puan kene buat standing instructions, pastu kene bagi a copy of standing instructions tu kat Mara .. lepas tu, kite akan monitor account puan selame 3-6 bulan, lepas tu baru name puan boleh clear
Aku : Ok la kalau gitu
Officer : (Dok isi brape banyak settlement aku kene bayar kat borang yg aku isi tadik)
Officer : Ok puan, puan sign kat sini, lepas tu puan buat bayaran kat kaunter 3, then bawak standing instructions tu kat officer incharge, encik mustafa, tapi die takde hari... so puan boleh datang balik jumpe dengan encik mustafa utk serahkan surat tu, ataupun puan boleh pass kan aje surat tu dekat kaunter
Aku : Ok ( sesambil sign borang tadik) .. eemm sebenarnye saye masih 'cik', belum puan lagik ( err tetiba motip sentap org panggil aku puan.. hahahah) 
Officer: Oh ye ker ( sesambil senyum kambing) ...
Aku : Tu saje ker?
Officer : Ha'ah, tu saje lah ....
Aku : Ok, time kasih banyak2 ... assalamualaikum ( and terus angkat bontot)


okeh siap!!!! Dah bleh kluar .... tak sampai 10 minit kat dlm discussion room tu .. waahhh hati rase gembira kembali ... serius tak banyak songeh... and aku tak payah nak bercerita pun kenape aku tak bayar ikut schedule segala... memula tadik aku ingat aku kene berdrama swasta segala dlm bilik tu... hahahaha.... serius rase mcm i worried for nothing ..

Turun2 bawah, member dah settle makan... pastu lepak2 kejap kat kedai makan kat tingkat dua tu ... pastu aku off to RHB klcc nak gi buat standing instructions .. member tu pun menuju ke opisnye kat klcc jugak, tapinye die merempit... kalo naik kete, harus la aku numpang skali kan .... naik lrt dari stesen Bandaraya pi KLCC .... sampai2 rhb klcc, aku cakap nak buat SI kat kaunter pertanyaan tu, skali die tanye account bukak kat branch mane, aku cakap kat branch the mines... pastu die kate kene pegi buat kat branch tempat yg aku bukak account tu ... wutt???? penat nye aku turun naik train pi klcc tu.. hadeii..... ok, naik train balik pi kl sentral, pastu naik komuter pi serdang .. then menapak pi the mines ...motip la sesangat hari cuti pi the mines nih kan .. ni tempat aku lunch hari2  :S .... about setengah jam lepas tu, settle la buat SI kat rhb ... sempat lunch dulu kat the garden yg baru bukak tu.. dah kenyang perut, menapak balik ke ktm serdang.... penatnye seharian berjalan ke hulur ke hilir nih..

Sampai kl sentral, baru la withdraw duit segala ... then terus pegi bangunan mara balik .... lagik skali amik pas pelawat then naik tingkat 3 ... wahhh kali ni ramainye org .... lame gak tunggu turn aku.... penuh ooo orang .. ramai jugak yg hutang tertunggak ni rupenye ... hahaha.... lepas settle buat bayaran , aku hulurkan resit ngan hardcopy SI tadik kat officer kat kaunter tuh..... mintak tolong die passkan dekat encik mustafa ... then settle ..... so it wasn't as bad as i expected it to be ....now all i have to do is wait for 6 months until they clear my name ... :)