Nuffnang Ads

August 24, 2014

AirAsia Free Seats!!!


Promo start midnite tonite ... new travel date for next year until 24th Oct 2014 ... jom intai tiket mlm ni.. harap2 takde la lebah2 berterbangan or kene campak masuk waiting room

BIG Points Redemption



Baru aku perasan Big Point Redemption harini adelah untuk new travel date tahun depan up until 24 Oct 2015 ... aku dok carik2 tiket to anywhere for the long weekend time merdeka next year tapi mcm takde tempat menarik yg available jer .. ampeh sungguh ... anyway, happy hunting kengkawan

August 21, 2014

Balik 'kg' lagi nampaknye


Dengan menutup sebelah mate, aku terus book tiket balik 'kg' ujung thn ni lepas tengok harga tiket yg superrrrr cheap ... gigil tangan aku utk tidak menclick 'Confirm Booking' lepas tengok harga semurah itu .. jadik la utk 4 days trip kan ... janji boleh layan autumn in my heart gitu ...

August 13, 2014

Pokok kurma



Hari raya kedua haritu, me and my sister sempat terjah bandar KB kejap lepas kene kerah ngan mak aku utk beli few things kat pasar besar ... gigih sangat kan time2 raye pun sempat pi sopping kat pasar siti khadijah tu ... on the way balik, kitorang pass by bulatan kijang yg ade pokok kurma yg dikatekan berbuah lebat mase bulan jun arituh ... disebabkan tengok ade org berenti amik gambar, kitorang pun stop and join the crowd jugak ... of course buah kurmanye dah takde ... dapat amik gambar pokok kurma pun jadik laa






English sentence pun diorang convert to jawi


August 11, 2014

Happy Birthday to me!



Pejam celik pejam celik , sedar2 umur dah bertambah setahun lagik ... happy 37th birtday to me!
Syukur kerana masih dipanjangkan umur , dimurahkan rezeki dan masih lagik berkemampuan untuk berjalan2 melihat dunia nan luas ini.

Tahun ni wishlist aku satu je, nak beli mirrorless camera ... tak daya dah aku nak usung dslr ke sane ke sini. Harap2 ade la rezeki tu nanti... and i still have that list of places to go before i turn 40 ... 3 more places to go and hopefully i can fulfill all within the next 3 years ... amin

August 06, 2014

MAS Promo


Promo MAS dah start kengkawan ... jom rembat tiket !

Nuffnang CPUV

Semalam satu CPUV baru masuk dlm my nuffnang account ... yg buat aku terase nak buat entry kat blog pasal CPUV ni tak lain tak bukan sebab CPUV ni adelah Air Asia Go - Korea Sale ... ngeh ngeh ngeh .. anything related to South Korea always excites me ^_^


Aku terus terjah AirAsiaGo.com to check the price ... mmg ternyata ade yg murah but the hotel/hostel options are not that great , pastu those yg murah adelah mostly yg dormitory ... kalau nak private room, kene tambah RM lagik ... aisshhh....tak menarik sungguh ... anyway, still a good option utk sape2 yg rase nak terjah seoul & busan for a short vacay and tak brape picky with the accomodation ... eehhh tetiba aku mcm AirAsia spoke person plak hehehe ... aku sebenarnye tengah dok pk2 whether nak terjah seoul ke tak later this  year, tu yg dok survey2 air tix, hostel segala ... hati sebenarnye mmg terase2 nak terbang ke sane, tapi dlm mase yg same ade rase sedikit cuak dengan kejadian2 yg telah menimpa MAS ... kene doa banyak2 ni supaya Allah bagi ketenangan utk aku meneruskan hobi jalan2 aku nih ... aminnn

Anyway, utk kengkawan yg rase nak terjah korea tu, do check out this promo yer ...

p/s: Bile la AAX nak bukak route ke Jeju plak

August 05, 2014

Dubu Dubu lagik

Melepaskan gian makan korean food di Dubu Dubu one utama last weekend ...

Adik laki aku amik Samgyetang ... sedap, ayam ginseng tu lembut sangat .. tapi pastu mlm tu tido dlm kepanasan ... penangan ginseng la kotnye

Aku amik Beef Kimchi Gogi ... rase die ok laa... masih menepati citarasa aku

My sister amik Seafood Soondubu jjigae ... die kate rase mcm taufufa hehehe

Last but not least, masing2 nak mencuba tteokpokki jugak... amik kau, panas sampai ke telinga

Walaupun rase takleh nak celen kedai Murree kat Itaewon, tapi boleh la utk aku ilangkan gian nak makan korean food ... harga wise adelah stendet restaurant kat one utama ... haritu total semua dalam RM100 ... once in a while boleh la terjah, kalau tiap2 bulan nak makan situ, baik aku simpan duit terbang balik 'kg' terus kan ...