February 12, 2019

Japan Winter 2018 : Day 4 - To Takayama via Nohi Bus

Day 4 - 12 December 2018

Harini kitorang akan gerak pegi Takayama. Mode of transportation, naik Nohi Bus.
Booking was done online via : https://www.nouhibus.co.jp/english/highwaybus/
Harga tiket bas 5,000 yen one way. Journey time around 4 hours 20 minutes.

Pagi tu hujan renyai2 dan gunung fuji dah malu nak kluar. Cuaca kelam sesangat.


By 8:15am kitorang dah check out pastu pi tunggu bas kat Kawaguchiko station.


Kitorang amik bas kul 8:41am. Around 8:30am, bas sampai kat stop 2.
Masa nak naik bas ni, just tunjukkan tiket yang dah diprint sesiap.
Hanya 7 org saja passenger yg naik bas ni. So driver bas tu cakap free seat and masing2 boleh duduk sesuka hati kat mana2 seat huhuh.



Nohi bus ni lagik comfortable dari bas yang kitorang naik dari Shinjuku haritu. Siap ada power plug lagik dekat each seat.


Sepanjang jalan ni layan view je lah.










Halfway, bas berenti kejap kat Yatsugatake servis area. Kitorang turun jap for toilet break.














One hour sebelum sampai Takayama, bas berenti lagi sekali kat Hirayu onsen.



Tetiba ternampak plak coke slim bottle design Hida Takayama kat vending machine. Kitorang plan nak beli kat Takayama je nanti.





Some part tengah snowing masa ni.






Finally sampai kat Takayama Nohi Bus Center around 1pm.
Turun dari bas, kitorang jalan pi hostel dulu utk simpan beg. Pastu menapak pi depan Takayama station carik lunch.

Takayama Nohi Bus center

Takayama JR station

No comments:

Post a Comment