Nuffnang Ads

May 17, 2019

Redeem YouGov points for RM70 via Paypal

Dah banyak tahun aku tak sentuh YouGov ni sebab tetiba je account aku yg first dulu kene block. Terpaksa la aku create new account pastu start from zero. Since then terus la lemau nak bukak YouGov. Tahun lepas aku start balik jawap2 survey semua tu pun buat mana yg sempat je la. 
Finally bulan 4 haritu baru lah cukup 5000 points dan boleh buat redemption. Kali ni aku pilih untuk redeem RM70 via Paypal




Aku redeem on 17/4 and after almost a month, finally 13/5 dapat email dari YouGov pasal money has been transferred to Paypal.

Payment made in SGD


Paypal imposed some fees so final amount adalah SGD25.03 


Lepas convert to RM dapat la 74 hinggit. Dengan tidak membuang masa,  on 14/5 aku terus lah transfer fund masuk bank rimau. Time dekat nak raya ni mmg berguna sangat duit2 sampingan cam gini.



Lagi sekali Paypal charge RM3 as transfer fee. So dapatlah RM71. Jadikla, lepas duit minyak kete balik raya nanti.



Petang lepas bukak puasa on the same day, tengok kat M2U duit dari Paypal sudah masuk. Hoyehhhh!!!




Untuk sapa2 yg tak penah join YouGov, meh la kita sama2 mencarik duit sampingan dengan menjawap survey online. Rewards mmg tak banyak tapi jadik la dari takde kan.



Untuk register, boleh klik kat link kat bawah ni:
Register YouGov


No comments:

Post a Comment