Nuffnang Ads

January 10, 2017

New Zealand 2016 : Day 6 - Million Dollar Cruise



Info about Million Dollar Cruise : http://www.milliondollarcruise.co.nz/
Booking done here : https://www.bookme.co.nz/bookings/queenstown/home

Lepas aku pusing2 kat tepi Lake Wakatipu, aku terus proceed ke Million Dollar Cruise counter ... terus present aku punye booking receipt untuk dapatkan actual ticket ... harga sebenar cruise ni NZD35 .. tapi aku dapat beli dengan harga half price which is NZD17.50 via BookMe ... yg ni aku beli around 2 weeks before travel date




Cruise ni pakai cruise boat kecik mcm dlm gambo kat tiket kat atas ni ... so capacity passengers tak ramai ... time aku naik ni around 10 org jer kot ... aku siap melepak kat belah atas lagik sebab konon2 nak dapat good view walaupun suhu mmg sejuk bebeno






Syok je naik cruise ni layan view sesambil dengar driver boat dok cerita pasal Queenstown ni ... ohh utk sapa2 yg wonder nape cruise ni nama Million Dollar Cruise, ini adelah kerana cruise boat ni akan lalu ikut tepi lake yg mane terletaknya rumah2 yg berharga tak kurang dari 1 million ...

Antara rumah yg berharga jutaan dollar NZD itu





One of the houses ni belongs to the cruise owner


Ade one part of Lake Wakatipu ni sangat cetek sampai boleh nampak dasar tasik ... cruise berenti kejap kat situ


This part of the lake air mmg crystal clear sangat


Pastu cruise pegi to the very end of the tasik and semua org bleh amik gambar with The Remarkables in the background



Spot yg cun utk amik gambar .. of kos aku takkan ade dlm picture la kan











After 90 minutes. tamatlah sudah cruise ni ... aku puas hati sangat sebab boleh layan view yg sangat superb walaupun rasa mcm sejuk beku je dlm cruise tadik

Turun dari cruise, aku terus carik bangunan O'Connells sebab kat situ ade kaunter untuk aku exchange aku punye Stargazing tour booking untuk malam nanti ... sesambil tu mencarik lunch sebab perut dah lapar yg amat



Aku lupe plak nak amik gambar bangunan O'Connells tu ... dalam tu ade food court .. ade McD, ade kedai kebab, ade kedai sushi ... aku tapau sushi sebab nampak salmon sushi kat situ sangat yummy ... dah settle tapau makanan, aku balik hostel dulu ... sesambil tu layan view along Lake Wakatipu lagik ... serius mmg tak puas tengok view kat situ





View dari hostel punye dining hall