Nuffnang Ads

October 17, 2018

Jalan-jalan Bandar Hilir Melaka - Day 2 Part 1

Pagi ni bangun seawal subuh sepi. Lepas solat, terus keluar dengan tak mandinya. Misi pagi ni nak amik gambar without selautan umat manusia.
















Layan feeling kat tepi sungai. Cantik plak view pepagi ni.









Restoration work bangunan HSBC 



Nak fefeeling macam kat Amsterdam boleh? ^_^ 




Okeh misi sukses. Dah jom balik hostel pekena breakfast.



October 15, 2018

Jalan-jalan Bandar Hilir Melaka - Day 1 Part 3

Abis ngopi kat Calanthe Art Cafe, aku sambung jalan2 lagik.




Dah sampai balik kat tepi sungai.


Jatuh hati tengok Hotel Quayside tu. Macam best je dapat hotel ada balcony ngadap river side.







Petang tu aku abiskan masa dengan menapak along the river side.





Syoknya layan people watching kat situ.






Antara excavation works yang diorang dah buat. Ni adalah Bastion Victoria








Aku menapak sampai Jambatan Pasar je, pastu patah balik tapi ikut jalan seberang sana pulak.


Seberang Jambatan Pasar ni ada a few street art jugak.


Nampak ada masjid seberang sana, terus pi snap kejap.


Okeh dah jom balik.










Aku balik hostel rest kejap pastu keluar balik ke Dataran Pahlawan Megamall carik dinner.
Malam sangat meriah dengan beca yg kalerful itu. Cumanya agak bingit bila diorang pasang speaker sekuat alam.






Abis makan, singgah jap kat depan H&M. Banyak gerai jual2, org pun crowded yg amat.

Kuih keria RM1 seketul

Coconut shake RM4


End of day 1.