Nuffnang Ads

July 20, 2018

July 18, 2018

Mari membawang

First try tanam daun bawang kat balcony rumah.



Bila dah start meninggi, daun bawang banyak patah sebab angin kuat


Akhirnya weekend lepas berjaya menuai hasil tanaman pertama ni.


Size daun bawang ni takde la sebesar yg dibeli kat kedai tapi boleh la. Dapat guna untuk dua kali masak. Alhamdulillah.

Hari ahad haritu dah start tanam yang baru. Kali ni guna bawang putih pulak. Tunggu lagik another 3 weeks tengok hasilnya cemana.

July 16, 2018

Beriadah di KL Sports City


Sebab teruja nak lari dekat trek di stadium bukit jalil, jadiknya hari sabtu lepas aku sempat terjah untuk morning session. Naik lrt dari rumah sampai ke station Bukit Jalil.



Keluar dari station lrt, menapak along the covered walk. Nanti jumpa main entrance yg ada tugu keris tu. Pastu jalan depan sket akan jumpa car park on the other side.
Cross the road masuk car park. Pastu berjalan lagik ke belah kiri sampai jumpa pondok pengawal.
Kene register kat pondok pengawal tu sebelum masuk.
Untuk morning session, stadium dibuka dari 8am to 10am. Session petang pulak dari 5pm to 7pm.
Aku sampai around 8:15am. Dah ramai tengah queue nak register.





Laluan masuk ke dalam stadium


Crowd pagi tu agak ramai. Masing2 teruja nak lari kan. Satu round trek ni lebih kurang 400 meter. Boleh la pusing sebanyak mana korang nak within the given time.
Botol air boleh bawak masuk tapi jangan la pegi sepahkan merata plak yer.





Puas hati dapat lari kat sini. Trek sangat best. Pastu walaupun matahari dah tinggi tapi tak panas.
Dapat lari 5km+ pagi tu. Jadik la wat kluar peluh sket2.
Next week nak terjah lagik. Jom semua sementara diorang open to public ni.


Dates that the track will be opened:
9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 21, 22, 24, 25, 27, 28, 29, 30 & 31 July 2018
Timing :
Morning session (8am - 10am)
Evening session (5pm -7pm)
For those coming to jog in the National Stadium, kindly refer to the map for entrance into the stadium. Nearest parking to the entrance: Parking C. 


July 13, 2018

Tulip

Kerana next vacay adalah months away, jadiknya sekarang hanya mampu mereput di rumah sesambil selak2 gambar lama









July 04, 2018

Jom Jogging di KL Sports City


In conjunction with the 20th anniversary of Kompleks Sukan Negara Bukit Jalil (now known as KL Sports City) this month, we want you to experience running in the Best Stadium of The Year 2018! Our National Stadium will be opened throughout July* for all you 'kaki' running (or not so 'kaki' also can) to experience the International Association of Athletics Federations (IAAF)-certified Mondo track yourself!
Bring along your friends and family - other than a healthier lifestyle, one or two Instagram-worthy photo in our very own prestigious stadium won't hurt, will it?
Tag us on your photos for a chance to be featured on our social channels:
Instagram: @klsportscity.my
Faceboook: KL Sports City
*T&C apply, applicable on set timing and days

NOTICE
The National Stadium track will be closed for public from 4-8 July 2018 for the Malaysian FA Cup Final 2018 preparation and match which will be happening this weekend. The track will be available for everyone to jog starting on 9 July 2018, 8am to 10am and 5pm to 7pm.
Other dates that the track will be opened: 
9, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 21, 22, 24, 25, 27, 28, 29, 30 & 31 July 2018
Timing :
Morning session (8am - 10am)
Evening session (5pm -7pm)

For those coming to jog in the National Stadium, kindly refer to the map. Nearest parking to the entrance: Parking C. Register yourself at the registration counter and you are free to jog on the track during the time given!

All visitors are required to adhere to Rules and Regulations set by KL Sports City.