Nuffnang Ads

April 14, 2017

South Korea Autumn 2016 : Day 7 - Seoul Lantern Festival

Malam tu kitorang pi makan2 kat Yanggood ... gambar takde la plak ... lepas abis makan, kitorang gerak ke Cheonggyecheon untuk tengok lantern festival ... malam tu first nite festival ni start .. Kitorang sampai dah agak lambat so org pun dah tak ramai sangat






















Time balik tu mmg agak kalut lah sebab takut tak sempat kejar last train ke Myeongdong ... train yg kitorang naik tu 2nd last train rasanye .. seb baik sempat huhuhu ... end of day 7.

April 12, 2017

South Korea Autumn 2016 : Day 7 - Deuksugung Stone Wall & Seoul Kimchi Festival


Dari Edae, kitorang gerak pegi Deuksugung ... motif sebenar nak layan autumn foliage kat tepi tembok istana Deuksugung tu ... nak pegi sini, turun dekat City Hall station, amik exit 2 ... sila tengok map kat bawah untuk pencerahan ... tembok yg dimaksudkan itu adelah along the blue line


Cantik sangat view dedaun kat sini .. org pun boleh tahan ramai ... dah tu ade exhibition ape ntah along the road ... ade gambar2 segala ... and yg paling menarik, diorang balut batang pokok along this road dengan sarung made of knitted wool ... meriah sangat nampak


Pokok pun nak merasa jugak pakai baju sejuk






Terserempak dengan ahli jemaah yg tengah getting ready untuk Deuksugung guard changing ceremony





Pastu kitorang cecepat patah balik semula ke depan Deuksugung sebab nak tengok guard changing ceremony


Seberang jalan Deuksugung kat Seoul Plaza, ade Seoul Kimchi Festival .. kitorang pegi jenguk jap org tgh buat kimchi ...

Seberang jalan Deuksugung ni terletaknya Seoul Plaza ... selalunya macam2 event diorang buat kat sini

Bangunan kaler hijau bercermin besar kat belakang tu is Seoul City Hall



Ribuan ahjumma tgh buat kimchi beramai-ramai



Pusing2 jap kat sini, then kitorang gerak balik guesthouse ... penat sesangat dah dari pagi jalan tak renti2

Sampai kat Myeongdong station, singgah beli Deli Manjoo ... yummeh sangat makan panas2

Singgah convenience store tapau air pisang ... semua perasa yg available aku sapu huhuhu ... kebetulan time ni ade promo by 3 with the price of 2

Kitorang lepak2 kat bilik sampai malam sebab dah penat sesangat ... to be continued.

April 11, 2017

South Korea Autumn 2016 : Day 7 - Ewha Womans University



Dari Yonsei, kitorang menapak ke Ewha Womans University , or commonly known as Edae ... Edae ni dok sebelah2 je dengan Yonsei .. kalau naik subway, boleh naik subway Line 2, turun dekat Ewha Womans University station, amik exit 2 or exit 3 ... map seperti di bawah ... disebabkan kitorang terlebih rajin aritu, makanya kitorang jalan kaki je dari Yonsei


Meriah sungguh pokok kat tepi jalan dari exit subway menuju ke entrance Edae ni






View autumn foliage kat Edae ni pun cantik gak


















Next stop, Deuksugung Stone Wall.