Nuffnang Ads

March 07, 2012

Winter in South Korea - Day 4

Day 4 - 10/2/12

Disebabkan datang time winter, kalau tak pegi Nami Island amik feel 'Winter Sonata', mmg tak sah lah kan... so, untuk kesekian kalinye aku menjejakkan kaki ke sane lagik ...Ni dekat Gapyeong station ... kene amik taxi pegi Nami Ferry Wharf...


View dari dlm taxi ...

Dah sampai kat tempat parking keta Nami Island ... kali ni mcm lengang jer ... agaknye tak ramai org nak bersejuk2 kat sana...

Aku suka gambar tiket kali ni.... rasenye gambar tiket ni berubah ikut season ...

Lengang kan ....

Dalam ferry ni pun tak ramai org...

Ferry ni akan meredah ketul2 ais kat dlm sungai tu ( ok at first i tot it was a tasik :P ) ...

Dah sampai Nami, this is the first sculpture you will see...actually it's not even a sculpture pun.. it's just gumpalan ais jer... diorang pancut air paip dari bawah....


Yang ni baru ice sculptures ...




Makan time... Drama Cafe mesti jadik spot aku... btw, nasik kimchi tu dah naik rega, skang dah jadik 5,000 won ... and sup tu 1,000 won.. sangat sedap makan time sejuk2...


Perut dah kenyang, kite sambung jalan2 ...



View kat belah sini aku suka.... coz sungai belah ni keras beku ...





Budak2 ni siap main lumba larik lagik kat atas sungai beku tu... member aku turun join, tapi aku tunggu kat tepi jer....


Beware of the rabbit!!! Hahaha...


Penat pusing, pekena red bean pau ni ... rega 1,00o won sebijik...

Diorang banyak provide unggun api camnih... tempat utk panaskan tangan...

Ok, mase utk balik ....




Masa kitorang dah nak balik tu, dah start turun snow... once dah sampai mainland, mmg turun tak renti2 ...



Dah kat Gapyeong station... ni the new ITX line... tapi tak tau dari mane ke mane ...


Dah sampai Seoul, balik bilik jap... makan ape2 yg patut... pastu menapak pegi cable car naik ke Namsan Tower ... nothing much la kitorang buat kat atas ni... just rembat soveniers and amik gambar mane2 yg patut ... fridge magnet kat situ mmg murah... 3 keping 1,000 won saje ...


Turun dari Namsan Tower, menapak ke Myeongdong plak.... kali ni sotong bakar ni menjadik kitorang nye favorite... satu pek tu 5,000 won.. everynite tapau ....

The end of day 4 .... penattt sesangattt....

8 comments:

  1. Kali ke berapa ke Korea ni...

    Musim apa paling best kalau ke sana...

    ReplyDelete
  2. Mie, Ni 3rd time pegi ... hehehhe... i personally like autumn the most... suhu tak extreme and scenery pun lawa ...

    ReplyDelete
  3. bestnya....kita nak main salji..

    ReplyDelete
  4. Makkk aii..tingginya pokok2 tu

    ReplyDelete
  5. autumn bulan bape ek? coz i fly sana bulan 6 ni.. ke summer mse tu?

    ReplyDelete
  6. Zakwan, autumn starts from September til November... the best time to view autumn sceneries is in October ..

    Bulan 6 adelah summer.... siang panjang, so korang bleh all out ...

    ReplyDelete
  7. rindu plak dengan nasi goreng kimchi nami island tuh. pergi tahun lepas bulan 2 gak. mmg best. hehe :)

    ReplyDelete
  8. aaa nk nasik goncang :)

    ReplyDelete