Nuffnang Ads

September 07, 2013

Matta Fair kembali lagi



Matta Fair kembali lagik for the second time untuk tahun ni... this time around, exhibitionnye lagik besar, tambah lagik 2 hall tak silap aku... aku plak agak excited kali ni sebab plan sebenarnye nak gi shopping winter attire for my winter trip nanti ... hahahah dasar pompuan kan.. asal name shopping je mmg laju ... and aku dengan gigihnye jadik the first in line to queue for the free ticket , privilege for Matta credit card holders ... sangat over excited kan...


Tapi sebelum gi shopping, aku singgah dulu booth Korean Tourism and Japan Tourism ... kutip2 brochures... tanye soklan2 yg patut... then baru proceed to Universal Travellers booth ... btw mamat yg jaga booth Jeju sangat comey .... and people yg jaga Japan Tourism booth sangat2 informative and very helpful .. puas hati tanye soklan itu ini...





Sesambil tu jugak, freebies jangan dilupai yer... though kali ni tak banyak aku kutip ... malas nak jalan pusing sana sini...



Finally, haul for the day ...




Sebab dah serik dengan kesejukan yg melampau mase pi seoul last year, this time aku siap2 beli down winter jacket.. memandangkan harga pun masih mampu milik, so ape lagik rembat terus ... 


11 comments:

  1. berapakan harga mampu milik... hehehehe...

    ReplyDelete
  2. Aish bestnya..jb ada matta fair pun x best mcm kat sana..
    Nanges

    ReplyDelete
  3. banyak ke info di booth korea ngan japan tu? plan nak ke seoul jugak winter next year...rege winter coat tu dapat bp mampu milik tu?

    ReplyDelete
  4. mesti sedang menghitung ni hari ni, epy holiday nanti ngan winter coat yg baru tu :-)

    ReplyDelete
  5. wahhh! bergelembunglah ko nanti ketika winter. brape harga tu azra.

    ReplyDelete
  6. kengkawan, harga jaket tu adelah RM199

    ReplyDelete
  7. Kenapalah KK ni xpernah buat Matta Fair sebegini. Bencis tau.

    ReplyDelete
  8. wah....
    mmg mampu milik sgt hrga tu....
    nak pi cr satu juga nanti...

    sis, by any chance tau tak pasal exchange rate USD, decrease ke increase? ingat nak tukar ke USD dulu,dkt korea br nk tukar. sy tukar dkt mid RM3.09 T_T

    ReplyDelete
  9. Waa.. winter kat seoul nanti ker?? best2.. eh ke ada beli ticket ke destinasi lain juga :D

    Menghitung hari je la.. :D

    ReplyDelete