Nuffnang Ads

September 17, 2015

Terima kasih MARA



Lepas 16 tahun grad, finally aku berjaya settlekan loan MARA ... terima kasih MARA sebab sudi hantar aku belajar jejauh walaupun aku bukan la termasuk dlm golongan yg bijak pandai di sekolah ... terima kasih jugak sebab tak tarik study loan aku walaupun aku kantoi big time mase first semester during my junior year ... and finally terima kasih sebab after convert to scholarship, aku hanye perlu bayar RM40k saje instead of RM233k (bahana economy crisis in the late 90s) ... itu pun berzaman utk aku abis bayar ... untuk sape2 yg bijak pandai, mmg boleh convert to full scholarship kalau result cun melecun magna cum laude segala ...




Hati gembira bile tengok status akaun tu :)


Banyak pengalaman pahit manis kat sini


But above all, terima kasih and syukur kepada Allah sebab Dia telah  memberikan jalan dan peluang untuk aku experience semua nih ...
Alhamdulillah

18 comments:

  1. byk lega woo bila dah abis bayar loan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg lega sangat
      tapi rase bersalah tu ade jugak sebabnye lamabat sangat nak settle

      Delete
  2. Tahniah..
    #mohonjgndeleteucapantahniahakuni..
    Kikikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha
      ok ok ucapan tahniah ko ni aku terima :P

      Delete
  3. samalah kita.. hihi.. tq MARA.. ;))
    salam perkenalan daripada follower #283

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal jugak .. n tq sebab sudi singgah sini

      Delete
  4. tahniah dan alhamdulillah - kata staff mara disini..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ampun maap banyak2 MARA sebab lame sangat amik masa nak settle hutang lapuk ni

      Delete
  5. alhamdulillah!!!! JM lak tumpang gembira...alhamdulillah juga Azra berpeluang belajar di luar negara...experience yg sgt berharga tau..Tahniah!!! walaupun ia dah lama berlalu tetapi mesti tetap kekal dalam ingatakan kan

    ReplyDelete
  6. aaa saya punya hutang ptptn still banyak lagi -_-

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah, lepas satu bebenan besar.....klau semua bekas peminjam MARA bertanggungjawap, adik2 kita masih boleh nak enjoy nikmati pinjaman MARA instead of PTPTN.

    ReplyDelete
  8. Salam. Sis, saya ada baca blog post sis psl notis 14 hari tue. Saya ada benda nak tanya. Sis ada fb tak? :(

    ReplyDelete
  9. tahniah...*clap2*
    yg aku dengar loan MARA takde interest kan? aku dulu masa dip amik PTPTN, pinjam 15k kena bayar 18-19K...syukurlah buat degree dapat scholarship, kalau tak masak jugak la membayar loan

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. Ko jgn macam2 naz..pigi bayo cepatttt..nanti sape nak berenang kat gigi air dgn aku??

      Delete
  11. part yg best tu bila loan converted to scholarship..sangat legaa kan..ni mesti result meletup-letup..cun-melecun..

    ReplyDelete
  12. Tahniah! Semoga dengan pembayaran ni dapat pelajar lain peluang utk melanjutkan peluang belajar jugak :)

    ReplyDelete
  13. Zaman aku belajar 95-2000 belum ada ptpn. Kalau ada pun mcm tak glamer sgt hahahha. Aku budak itm dan yuran pun murah. Best kan mara? Hahahhaha

    ReplyDelete