Nuffnang Ads

March 01, 2018

I eat : Feb 2018

Sudah 10 bulan aku amalkan eat clean diet. Walaupun ada jugak cheat days, cheat meals, telan kek, makan eskrem, etc etc, tapi aku masih istiqomah. Biasalah nafsu makan ni susah nak kawal kan.
Here are some of my home prepared meals for last month.


































Konsep aku senang je, mesti ada carb, protein & lots of veggies. Aku masih lagi mencari idea baru & simple untuk edisi masak2 bulan ni. Maklumlah ahkak idok la rajin bebeno kan. Itu yg dok repeat menu sama jer. Janji perut boleh terima. Moga-moga menu bulan march ni ada sedikit kelainan . Tengok la kalo rajin huhuuhhuhu.

14 comments:

  1. sedap nya makanan..tapi bab-bab diet ni selalu tersasar, aritu kunun-kunun nya nak detox selama sebulan pastu sehari dua tersasar plak adehh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kes tersasar tu mmg selalu dah .. takpe janji balik ke pangkal jalan, start all over again

      Delete
  2. Kak pun sudah mula eat clean tapi slowly....masih belum jumpa rentak....tengok menu ni banyak memberi inspirasi....terima kasih !

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe kak slow2 ... carik mood dulu

      Delete
  3. Replies
    1. alahai jauh lagik perjalanan nak jadik slim ni ^_^

      Delete
  4. perghhhhhhhhhhhh
    menyesal buka
    lapar teruk jadinya tengok gambar2 nih
    hahaha

    ReplyDelete
  5. Thanks for sharing, dapat ilham byk ni & harap blh istiqomah dgn kuat :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 gitu lahh .. walaupun kengkadang tu terlepas ke laut dalam jugak

      Delete
  6. Replies
    1. hhihihi my fav ... tapi tak mampu nak makan selalu sebab harga agak $$$$

      Delete