Nuffnang Ads

August 07, 2019

Pasar Malam Golden Hills, Cameron Highlands

Aku sempat terjah pasar malam kat Golden Hills masa pi cameron hari tu. Nasib baik jugak pegi petang so jalan tak jem sangat nak masuk dalam. Parking kete kat carpark berbayar RM3. Tu pun dapat tempat parking nun hujung2 sana. Belasah je lah asal ada tempat parking yg proper.


Sampai situ dekat2 nak kul 6pm tapi mmg dah crowded yg amat.



First sekali, kat pasar malam ni adalah heaven untuk mencarik strawberi. Bleh kate selang dua tiga gerai mesti satu gerai jual strawberi. Harga plak lebih kurang je semuanya.


Yang kat gerai ni besar2 buahnya 





Pastu gerai jual sayur jugak agak meriah.








Macam2 jenis jagung ada dijual.



Bukan durian je ade jenis musang king tau

Pusing punye pusing, last2 aku beli teh kat kedai ni. Teh berperisa 3 kotak RM30. Kat kedai luar pasar malam ni rata2 jual sekotak RM11.50. Kalau beli 3 kotak dapat RM33.



Aku singgah kat kedai jual bebola keledek ni. RM6 utk 15 bijik. Sedap sangat wehhh.


Ni pun menarik jugak


Souvenirs melambak2 kat sini 

Nah ahkak ni terus bergaya dengan beg strawberi. Borong jgn tak borong ahkak!

Asam-asaman

Ni port kegemaran pompuan 



Aku ada gak konon2 nak beli cactus kecik2 ni tapi last2 mcm malas plak nak angkut bawak balik

Untuk sapa2 yg tahan sejuk

Pasar malam ni recommended untuk pegi. Tapi sebolehnya pegi lah awal sebab parking agak hazabedah sket. Kalau pi lambat even the paid carpark tu pun penuh.

Sekian.

6 comments:

  1. Jagung musang king pun ada ye. Baru tau. Macam2 ada ye dekat pasar malam dia. Fresh flowers dia pun cantik-cantik!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg rambang mata tengok semua menda fresh

      Delete
  2. bestnyaa pergi cameron!

    http://sayesyadiya.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. bestnya..sayur2 segar dari ladang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye betul
      rasa nyesal plak tak beli banyak2 arituh

      Delete