Nuffnang Ads

October 05, 2013

Fangirling in Seoul - Day 2


Today is the first day of the concert ... aku mmg takde plan lain selain dari pegi stadium and tunggu concert start ... Concert ni diorang buat kat Olympic Hall, Olympic Park ... sikit punye besar Olympic Park nih... dah la aku siap sesat2 lagik mase naik subway nak pegi Olympic Park station ... nak pegi situ kene naik subway line 5 kaler purple .. patutnye bile dah sampai station Gangdong, aku kene turun and amik train yg pegi ke Macheon , tapi aku bleh blur2 gitu padahal dah ade announcement sapa2 yg bound for Macheon kene turun and tukar train ... bile sampai the next station baru aku sedar aku dah salah arah nih.. so terpaksa la turun kat station tu, patah balik ke Gangdong , amik train bound for Macheon ... kan tak pasal2 dah sesat. Sampai2 kat Olympic Park station tu, agak blur jugak sebab takde signage kat mane Olympic Hall tu.. so main jalan je sampai jumpe map besar Olympic Park tu...


Dedaun baru nak start tukar kaler

Jauh jugak la menapak dari subway exit tu nak pegi ke Olympic Hall ... sampai2 sane, jeng jeng jeng ... aku sangat terkejut tengok org dah beratur dengan ramainye ... semua beratur sebab nak beli merchandise ... ekkkk..... ape ke over gigih diorang nih....


Siap ade yg bentang tikar picnic, bawak makanan segala la sesambil menunggu booth merchandise tu bukak... wallawehhh....biar betik nih... aku berkire2 nak lepak2 je situ tapi takut jugak kang abis ke hape ker, so gigih jugak la beratur... dah la sejuk yg amat.. pastu siap hujan renyai2 lagik ... queue makin lame makin panjang ... gile gile ... pastu bile dah dekat2 nak bukak booth tu, diorang distribute order sheet for the merchandise.. sorang bleh beli 10 for each item... skali bile tengok org2 sebelah aku dok isi form tu, wah wah masing2 beli mcm nak gi jual balik jer.. aku bajet diorang ni mesti nak jual kat fanclub ke hape ker .... masing2 borong tak hengatnye ... dalam kul 12 lebey kot tak silap aku baru la diorang start bukak booth.. and baru la queue start gerak sket2 ... aku tak beli banyak pun, takat t-shirt gitu2 jer..

Dah abis queue kat situ, ade lagik satu merchandise area yg jual capsule ball ... yg ni aku pun beratur gak sebab nak tengok cemane rupe capsule ball tu... queue panjang tak hengat jugak...


Mase tengah beratur nih, dah start dengar FT Island tengah prektis dalam hall tu.. wah wahh giler teruja wehh... dari luar hall tu pun dah bunyik sangat best.. apetah lagik bile time performance nanti....

Pastu next thing is to collect the concert ticket ... aku mmg beli online tapi the actual ticket still kene collect kat ticket booth on the concert day itself ... tapinye booth ni bukak 3 hours before the concert so kene tunggu kul 3pm baru boleh collect .. sesambil tu pusing2 la area2 situ snap2 gambar ape2 yg patut








Back door entrance just for the retis and guests






Kul 3pm sharp ticket counter pun start bukak.. org pun start beratur... actually nak beli ticket on the spot pun boleh tapi kene beratur awal la sebab takut ticket sold out kan... bile bace2 news ticket mmg sold out for both days ... mase nak collect ticket ni, kene tunjuk passport sebab diorang nak tengok name ticket holder same dengan name kat passport ...



Dah dapat ticket, lepak2 la area stadium tu sementara nak tunggu diorang bagi masuk kan... pastu ade la announcement saying no pictures and recording during performance ... if caught, kene kick out from the hall ... ohh tidakk... putus harapan nak tangkap gambar adik2 rumah kuning nih... haaa time ni jugak la baru nampak 2 org pompuan melayu bertudung tu... ahakss.. tak sangka ade jugak yg segila aku dtg ke sini semate2 nak tengok concert ...

By 5pm, semua org start beratur nak masuk ... lame jugak la queue sebab diorang kasik can those in the rock pit masuk dulu.. once diorang dah masuk, baru la yg amik seat masuk... ku 5.45pm gitu kot rasenye baru la aku dapat masuk... dah la hujan menjadik2 mase tengah queue nak masuk tu... before start performance, sempat la aku snap gambar kat dalam tu...





Performance start at 6.10 ... mmg sangat awesome... they really hit the stage ... most songs sound even better live than the recorded ones... tapi 2 jam is very2 sekejap... the concert ended at 8.10pm... well done adik2 rumah kuning for the superb performance ...

Gambar ehsan pakcik gugel ... ni mase dah abis performance

Gambar dalam hall lepas dah abis concert ...



Rice wreath from Malaysia fans



Merchandise yg aku rembat kat concert tadik ...

Beli t-shirt sebab nak pakai time concert kat KL nanti ^_^


Pentastic and lightstick tu aku beli, but cekelat ngan buttons tu fan clubs yg bagi

Rupe bentuk capsule ball itu.. dalam tu ade hair tie jer sebenarnye 

Pen paling mahal penah aku beli hahaha

I like this the most ... guitar pick given by one of the fan clubs .. ade name all five members

Tamat sudah kisah hari kedua ... sampai2 bilik around 9.30pm ... penat sesangatt tapi mate takleh nak lelap sebab dok teringat2 lagik performance diorang ... sangat best!!!






15 comments:

  1. owhhh dewan dia takdela besar mana pun. mybe ni saiz kecik skit. ko xde amek gmbr curi2 ke?

    ReplyDelete
  2. @SR, diorang ni dah masuk genre rock ... takde nari2 semua ... mmg rock band pun

    @John, mmg tak besar.. muat dalam 2-3k org saje.. maklum la group ni tak brape nak glemer kat korea tu... diorang top kat japan

    ReplyDelete
  3. Artist company tu memang top cepat kat Japan kan, sama dengan CNBlue ku. Huah aku nampak gambar ahjussi botak, sungguh sporting nengok konsert. Teman anak or wife or dia memang peminat tegar. Tapi memang sporting ah.

    ReplyDelete
  4. dah banyak kali balik kampung pun still boleh sesat lagi azra, hehe...ko tak jerit-jerit ke dalam hall tu? kasi gegar sikit...

    ReplyDelete
  5. @Bibie, kann... retis2 FNC mmg top kat japan... ahjussi botak tu temankan wife die... mmg sporting sgt... and mmg ramai jugak couple yg pegi tengok concert nih...

    ReplyDelete
  6. @Orga, sesat barat di Seoul tu mmg selalu jadik...hahahha... jeritanku tenggelam dek jeritan budak2 skolah yg lagik fanatic dari haku hahahha

    ReplyDelete
  7. mana review utk setiap lagu???

    memory mesti best kan hongki nyanyi...or lagu ni takder?

    man in shinshadong tu nyanyi tak?

    waaaaaa.....best nyer kalo dpt tgk dan dengar live..

    ReplyDelete
  8. @liza, tak reti aku nak review setiap lagu...
    Memory ade... ni link youtubenye:
    http://www.youtube.com/watch?v=bIRKT_MaDdI

    Semua lagu dalam album Thanks To tu diorang ade nyanyi

    Man in Shinsadong takdok ...

    ReplyDelete
  9. jealous nyaaaa dpt tgok FTi~~~~~

    ReplyDelete
  10. @fiqah, bulan 12 nanti diorang dtg kl, jom jom

    ReplyDelete
  11. @Syieda, dalam lima2 org tu, leader la yg paling 'jelita' ... hahahha...

    ReplyDelete
  12. Assalamualaikum

    Hi, Azra!
    My name is Vika.
    May i know the step to buy FT Island concert ticket at yes24.com ?
    Because there's no option for english language.

    Thanks before!

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam vika
      you can buy the ticket from Yes24 english site

      try google 'Yes24 english' and there will be one link pointing to yes24 english site

      Delete