Nuffnang Ads

August 16, 2015

Japanese Alps Trip 2015 : Day 8 - Tsukiji Fish Market

Day 8 - 23 May 2015

Walaupun badan masih penat, tapi pagi ni aku gigih jugak utk bangun awal sebab nak gi breakfast fresh seafood kat Tsukiji Fish Market ... dalam pukul 6:30am aku dah siap2 and menapak ke subway station ... nak pegi fish market ni, aku turun kat TsukijiShijo station .. pastu amik exit A1 ... keluar dari exit, pusing kanan pastu kene jalan terus sampai la jumpa market kat belah kanan





Kat market ni mcm serabut sangat aku tengok sebabnye pekerja2 dok angkut segala mak nenek kan ... pastu dengan touristnye lagik ... aku ronda2 kejap sesambil usha2 tempat makan yg reasonable harganya

Salmon merata ... murah2 lak tu

Fresh wasabi & edamame

 Tamagoyaki rasanya ni

Tetiba nampak separuh tuna gedabak kat depan kedai


Usha2 tempat makan

Finally aku masuk satu kedai yg harga mcm tak brape nak mahal


Meal utk pagi ni ... rice bowl + salmon + tuna + miso soup ... 1,600 yen

Puas hati jugak la dapat rase makan nasik dengan fresh seafood pepagi ni ... dah kenyang tu moh la kite balik hostel layan tido dulu seround dua

to be continued ...

19 comments:

  1. Nice... USD16, fresh salmon n tuna lagi tu, nampak banyak jugak kuantitinya... nyam2~ *thumbs up* ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. uhukss now that u put it in USD, tetiba je rase meal ni mahal hahahaha

      Delete
  2. Gambar makanan kat post ni membuatkan rasa nak menyinggah ke sushi king balik sekolah esok hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sushi king pun jadik la didi kan .. setakat nak ilangkan craving

      Delete
  3. Fuhhh tuna fresh tuuuu...sedap giler hhoih...mcm mncairrr dlm mulut gituuu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat sedap... pas makan tu aku tetiba rase nyesal sebab amik small portion

      Delete
  4. Ah bestnya breakfast dengan fresh salmon + tuna tu *-* Ni yang buat saya nak terbang ke Jepun sekarang juga hihi

    Btw azra tak try ke tamagoyaki tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak try pun tamagoyaki sebab dlm hati dok ngidam nak makan nasik ngan salmon
      tapi mmg ramai yg dok membeli kat kedai tu.. sampai kene queue gak la

      Delete
  5. Tak pergi pun tsukiji market aritu. Sedap tak miso soup? Tak pernah cuba

    ReplyDelete
    Replies
    1. miso soup tu sedap jugak ... rase die lagi umphh la compare dengan yg kat sushi king huhu

      Delete
  6. Replies
    1. ohh jgn la sebut .. dan2 rase nak terbang ke sane

      Delete
  7. Tekak kita sama aku rasa sebab both melayan raw fish. Sedap gila tuna yang fresh. Haritu chef siap potong depan mata kitorang. Terliur sudah.

    ReplyDelete
  8. mmg healthy btul makanan dorg ni huhu

    ReplyDelete
  9. Erk raw fish ke tu, rasa macam tekak tak boleh terima hahaha, bestnyr salmon, rasanya inilah first time nampak rupa wasabi begitu. Edamame kegemaran shin chan pun ada rupanya

    ReplyDelete
  10. salmon raw CT makan.. few other ikan ikut mood.. bestnya.. dalam blend in dengan masyarakat kat sana..
    gaya tu macam dah duduk sana lama tau.. heheh which is good.. hehe.. bangun pagi p breakkie then balik tido hehe..

    ReplyDelete
  11. bestnya japan. last 2 years follow company trip pergi hokkaido
    memanjang makan ketam samapi pening kepala

    ReplyDelete
  12. terasa cam nak terbang ke sana ja..hehe.. fresh salmon..nampak nyummy..:)

    ReplyDelete
  13. Kak, boleh makan ke sushi dkt jepun.. Ari tu sy nak makan gak sushi dkt asakusa tu. Tp katanya nasi letak mirin.. Trus xjd makan kak.. Hampa betul..

    ReplyDelete