Nuffnang Ads

December 18, 2015

South Korea Winter 2015 : Kyunghee University

Kredit to my bro for taking this awesome pic

Gambar kat atas ni aku dah up few entries back ... habang meng kite telah berjaya meneka dengan tepat lokasi bangunan ala2 fefeeling yurop nih ... sebenarnye bangunan ni kat Kyunghee University, South Korea ... citer2 ahkak untuk pegi yurop lum tercapai lagik uhukss ... takat dapat amik gambar bangunan ala2 yurop pun jadik laa

Anyway, aku terbang ke Seoul untuk kesekian kalinye awal bulan haritu ... spent 8 days kat sana ronda2 Seoul, Busan & sempat terjah ski resort ... sadly, takdak snow turun kat Seoul uhukss... but we managed to golek2 dlm snow kat ski resort and suprisingly when we were in Busan, we still manage to catch pretty awesome autumn foliage ... mmg tak sangka sangat time tu

Entry kali ni, aku nak up gambar Kyunghee University ... dah lame aku simpan niat nak pegi sini tapi tiap kali pegi Seoul, mesti tak sempat nak terjah ... kali ni aku nekad nak pegi jugak ... bangunan kat university ni banyak yg ala2 European style sampai rasa mcm kat negara omputih jer ... okeh jom layan gambar


















Nak pegi sini, amik subway sampai ke Hoegi Station .. then amik Exit 1 ... turun dari escalator kat Exit 1 tu, carik bas no 01 ... tambang bas 800 won kalau tak silap aku ...  boleh bayar pakai T-Money ... lepas tu nanti turun kat bus stop Kyunghee-dae Ipku (경희대입구)


Kyunghee University ni sangat cun time spring ... one of the best places to view cherry blossom in Seoul ... so sapa yg rasa2 nak terjah Seoul time cherry blossom thn depan, jgn lupe pegi sini yer


Tetiba rasa nak layan lagu zaman study dolu2



15 comments:

  1. Memang architecture dia ala-ala European style sikit. Cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantik .. dan2 rase mcm kat europe

      Delete
  2. okay, gila smart dia punya bangunan...macam bukan kat Asia

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul ... sebijik mcm univ kat negara omputih

      Delete
  3. cantiknya universiti ni...betullah, macam kt Europe..

    ReplyDelete
  4. wowwww.. next time nak pegi sini laaaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. weii, nak repeat lagik ker? huhuhu

      Delete
  5. Wow, Eropah sangat! InsyaAllah boleh terjah spring next year

    ReplyDelete
  6. Mmg dah masuk dlm my itinerary untuk this coming spring trip... Tgk gambar, time spring mmg awesome..... Liza

    ReplyDelete
  7. kalau tak mention korea, matik2 hengat europe
    sangat shantekkkkk

    ReplyDelete
  8. boleh masuk dalam wishlist ni university ni

    ReplyDelete