Nuffnang Ads

October 11, 2018

Sea clouds di Bukit Panorama, Sungai Lembing


Weekend lepas aku ke Sungai Lembing lagik sekali untuk running event. Pagi sebelum bertolak balik ke KL, aku sempat naik ke Bukit Panorama. Alhamdulillah, kali ni dapat tengok sea clouds kat Bukit Panorama tu. Walaupun tak dapat tengok sunrise sebab aku start mendaki agak lambat, tapi hati tetap teruja bila tengok kepulan awan rendah yg cover area bukit tu. Cantik sangat!


Start manjat tangga around 7:05am. Aku sorang je time ni, rasa gerun gak la sebab keliling hutan kan.


Dah dekat nak sampai atas, baru nampak sea clouds tebal. Mula kluarkan camera. Pastu panjat 2 anak tangga, snap pics, panjat lagik snap lagik.




By the time aku sampai atas, matahari dah memancar2. Orang pun dah tak ramai.











Tak lama aku kat atas tu. Lepas setengah jam, semua org dah turun. Tinggal aku sorang jer. So aku pun slow2 angkat kaki.


Masa turun ni awan dah makin kurang. Seb baik la aku tergerak hati nak naik awal. Sebab plan asal nak naik kul 7.30am huhuhuh.





Pendakian 978 anak tangga dengan misi mencarik sea clouds. Sukses :)

8 comments:

  1. Cantiknya sea clouds! ^^ Saya first time dapat tengok sea clouds tahun lepas.

    p/s: Cantik header baru :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhik header tu sebab dah rindu banget dengan 'kg' halaman ^_^

      Delete
  2. Replies
    1. kan, mmg cantik sangat view dari atas tu, berbaloi panjat tangga mcm nak tak cukup nafas

      Delete
  3. Replies
    1. iye lah kot awan karpet
      seb baik sangat dpt tengok kali nih
      gigih ahkak manjat tau

      Delete