Nuffnang Ads

August 22, 2020

Nasi lemak Pak Nasser di Santan Mid Valley

 Aku sempat ke Midvalley bulan lepas sesambil jenjalan cuci mata. Niat dihati nak mencuba nasi lemak Pak Nasser kat restoran Santan.

Restoran Santan ni lokasinya kat sebelah Madam Kwan. Aku sampai before lunch time so suasana dalam kedai mmg krik krik. Konsep kat sini self service, kene order makanan thru self-service machine.

Aku bayar pakai card. Lupa plak ape lagi method of payments yg diorang accept via this machine. Settle order, amik the printed receipt pastu tunggu je lah sampai no naik kat pick up order screen. 

List of menu for dine-in boleh tengok kat sini :https://order.santan.com.my/menu

Sebab x ramai customer, waiting time utk pick up order x lama. 

Aku order set nasi lemak Pak Nasser ayam goreng. It comes together with air calamansi tea. 


My verdict, nasi lemak tu mmg sedap!!! Mmg jauh sangat beza kalo compare dgn nasi lemak yg makan dalam flight tu. Aku sememangnye jarang order nasi lemak ni kat dlm flight sbb penah dua tiga kali try tapi rasa sangat mengecewakan. Tapi yg kat Santan ni mmg sedap weh! Tak rugi try. Air calamansi tu pun boleh diterima dek tekak aku. Ala2 ice lemon tea tapi versi air limau nipis. Nampak gaya boleh repeat lagi lepas ni. 

More info : https://www.santan.com.my/

4 comments:

  1. Rinduuu..nak fly AA X..order nasi lemak ni flight balik dr korea, jepun..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kan biasa makan dalam flight air asia jer huhuu.. bila la dapat flight lagi dgn AA ni..

      Delete
  2. Kena beli kat physical store juga baru rasanya sedap ye. Air Calamansi Oolong tea tu nampak sedap pulak.

    ReplyDelete
  3. Okla .. boleh dtg sini fefeeling makan nasi lemak tu mcm dlm pesawat AA hahahahaa...

    ReplyDelete