Nuffnang Ads

July 24, 2012

Balik kampung

Beberape hari sebelum puase haritu, kitorang ( me & bro) sempat balik ke kg kejap...sebabnye nak say bubbye to our parents yg nak ke mekah buat umrah... perjalanan balik kg ni cam biase la, agak mencabar minda jugak laa... lori boleh tahan banyaknye... nak kene potong2 lori bagai, aku mmg lemah sket...kitorang gilir2 bawak kete, tapi actually my bro bawak lame dari aku... bertolak dari karak tol kul 9.30am, kul 4pm lebey dah sampai kg .... 460km, 6.5 hours.... penat tak hengat ...

Karak Highway
Pass by Selesa Hillhomes, Bukit Tinggi

Our exit .. no more highway after this exit :(

Somewhere dekat Gua Musang

Hebat beruk ni....


Macam biase, bahse Jawi ade dimane2


Bungalow less than RM400k  T_T ... aku nak pindah balik dok kg la camneh...

Awan yg sangat2 scary .. ni dekat2 dengan airport KB ... picking up my sis from Labuan



Malam tu kitorang buat kenduri durian ... pokok durian kat blakang umah jer... paling aku suka, budu durian.. perhhh mmg heaven

Besoknye tu, parents kitorang dah nak turun pi KL ... flight dari KL ke Jeddah the day after that ... sampai KL nanti, akak aku dah ready tunggu diorang kat KLIA ..

QPR's plane spotted kat epot KB .. diorang ade friendly game dengan team Klate

Dua beg besar and 2 beg kecik ...

Flight to KL

Ramai jugak jemaah yg ikut package umrah ni

The travel agency ... parents aku cakap ok.. mase pegi haji few years back pun diorang ikut TA ni jugak

Airport Sultan Ismail Petra ( KBR)

Snap2 gambo plane dekat viewing area

Sesambil tunggu flight diorang berlepas, sempat la pekena KFC dulu.. flaming chicken tu pedass tapi best

Flight delay .. dari 750pm, jadik 8.30pm .. bubbye my parents, see both of you again in 1 month time

Besoknye tu, lepas kemas2 umah sket, terus la kitorang gerak balik kl... tapi sebelum tu sempat singgah bandar KB jap, borong ape2 yg patut dulu ....





5 comments:

  1. Mesti koto selisih tengoh jale,dok kenal jah lagi...Salam perkenalan dr Abe Mat n Kak Mahh.

    ReplyDelete
  2. ore kelate ko demo... hehe..

    ReplyDelete
  3. jumpa ji sung park tak kat epot ari tuh?? ngee..ngee..

    ReplyDelete
  4. Aku pun pergi ngan TA ni gak 3 taun lepas....Wahh..beg dah tukar baru laaa...

    ReplyDelete