Nuffnang Ads

July 05, 2012

Dalam Kenangan : Miri

Sebenarnye takde ape yg nak dipostingkan lately... dengan keadaan kewangan yg sangat2 tak kukuh berikutan beberapa kejadian penuaan drastik cik ct silver itu ... terpaksa la aku dok rumah dendiam and segala trip2 bajet besar rasenye mcm terpaksa diletak ke tepi dulu sampai la dapat pengganti cik ct ... sob sob .... jadiknye, skang ni aku hanya mampu mengimbau semula kenangan mase silam saje ... :<

Ni aku nak letak gambo2 kat Miri ... aku spent about 4 years of my working life here dengan kampeni kulit kerang  ... from 2005 to 2009 ... terlalu banyak kenangan kat bandar minyak ni sebenarnye... yg aku paling suka, lepaking dekat beach sesambil layan sunset ... i really2 miss those moments ... apart from that, life in Miri sangat2 tenang ... no traffic jem , no rush hour madness, no one driving above 70km/h ...oh wat a bliss ... okeh, enuff rambling ... layan gambo la plak...

Esplanade, Luak Bay .... laut tenang

Dihari2 ombak tak kuat, boleh tengok kehijauan air laut tu...

Tempat riadah dihari minggu

Time air laut surut ...

Ketam kecik2 yg dok gali lubang akan buat pasir jadik kecik2 camnih...

Musim mencarik bubuk ( udang kecik2 yg org buat cencaluk tu )

Layan sunset kat Marina Bay

Marina Bay


Miri's landmark kat Marina Bay


Sunset from Canada Hill

Canada Hill lagik

Kedai seafood yg sangat2 sedap .. butter prawn

Chilli crab ... nyum nyum ...

9 comments:

  1. sunset kat marina bay tu lawa giler! subhanaallah!

    ReplyDelete
  2. aku paling suka tgk sunset kat Esplanet.. hari2 pegi sane layan pun x pe..matahari tenggelam depan mata.. aduh.. rindu kat miri.. every year aku repeat.. masuk tahun ni dah 4 tahun aku g sane.. mmg x jemu.. awan sangt2 cantik..kadang2 boleh tengok 3 pelangi keluar serentak..bintang2 pun boleh nampak clear + banyak memalam..

    really, Miri mmg special place.. N paling aku suke.. Mee Jawa dan kepak ayam kat Pulau Melayu..mmg sedap gilee..

    ReplyDelete
  3. John, kat marina bay tu mmg tempat lawa utk amik gambo sunset ... aku gune compact camera cap ayam jer tu.. dulu2 lom terjebak ngan dslr lagik...

    tasya, air liur tetiba meleleh weh bile ko mention mee jawa pulau melayu.... mmg terbaekkk....
    dulu aku penah duduk kat apartment ngadap laut kat luak bay tu.. hari2 layan sunset .... mmg heaven....

    ReplyDelete
  4. Wah..aku suker gambo awan ketul2! tu..

    Perghhh...atok ketam! Nasib baik tak pose...nyum2!

    ReplyDelete
  5. perhh...t'liur tengok pic yang last, rasa macam nak amik keluar dari pic and terus makan jer, huhu~..

    ReplyDelete
  6. Sedapnya butter prawn tu..ciku buka puasa hari pertama dan kedua kat kampung hari tu pun..menu butter prawn gak..hihi..
    cantikcantik gambar kat blog ni.

    ReplyDelete
  7. Paling best kalau dapat yang last tu...pasti kenyang.

    ReplyDelete
  8. Seronoknya tempat keje camni!

    ReplyDelete