Nuffnang Ads

August 01, 2013

Silap nama ...

Kisahnye, di satu hari, MAS ade promo yg sangat menduga poket and kebetulan travel date mmg kene dengan aku punye travel plan .. so aku pun tak pk panjang terus la beli tiket dan2 tu jugak ... pastu mlm tu plak belikan tiket utk adik aku sebab kitorang mmg plan nak jalan sesame nanti .... ntah cemane, lepas dah buat payment segala, tetiba baru ternampak name salah!!!! Ade additional huruf kat blakang first name adik aku....ok aku cuak ... kelam kabut call MAS punye call center ... skali queue panjang giler... cube few times, pastu aku letak... last2 tak sedap hati, aku call jugak... skali tu die, aku no 14 , waiting time 35 minit... lepas dapat go thru line tu, diorang betulkan name tu tak sampai 5 minit pun ... total calling time 40 minit... bile dapat bill tepon, kene bayar RM15 for that 40 minute ... ampeh kann... mahal giloss.... kalau dah bukan rezeki aku, mcm2 cara nak rugi duit tu kan.... aku pasrah :(

Name yg silap tu...ntah cemane tetiba bleh ade 'Q' kat blakang first name tu :S



Pape pun, dapat la aku merase naik MAS pi Seoul ... yiihaaaa!!! .. mode gembira sebab jarang sesangat dapat chance naik MAS utk long distance flight ni... almaklum la namenye pun bajet traveller kan ... time kasih MAS sebab dapat bagi aku tiket balik 'kg' dengan rega RM500 return  ^__^


20 comments:

  1. Wah jeles!!! Naik MAS tu. Xyah risau luggage or makan or segala add on bagai. Same price ngn tix aku gi Busan by AAX lak tu. Fuh!

    ReplyDelete
  2. best gilerrr!!! ni kes yg tersilap punye sistem itu hari la ni.rejeki rejeki!

    ReplyDelete
  3. waaa!return 500 gila best!sila menikmati keseronokan terbang bersama MAS ke Seoul.syok!~

    ReplyDelete
  4. bile lak MAS wat promo ni..isk3..besnyee koya

    ReplyDelete
  5. best giler wei..bila la rejeki aku nak ke 'kg' ko lg tu ek..hee

    ReplyDelete
  6. @Bibi, mmg murah sesangat.. katenye system glitch..

    @Henry, iye, aku beli mase diorang havoc2 kate sistem silap tu la...

    @dreamer, mmg dah lame tak rase keseronokan naik MAS ... bajet sentiasa takde huhu

    @yayan, tunggu matta fair bulan 9 nanti.. harap2 ade la promo yg best2

    @aza, tunggu baby baru kluar dulu... pastu bleh la merepeat lagik kan ... layan spring ke plak tahun depan ye tak ....

    ReplyDelete
  7. Wah kerapnya balik 'kampung'... hehe

    ReplyDelete
  8. @Mie, ntah la.. hati asyik nak ke sane yer ... btw nanti nak berguru pasal shanghai bleh? mcm nak terjah sane je tahun depan...

    ReplyDelete
  9. laa...ritu cakap tak moh pegi dah, pergi lagi aza...jeles meh!

    ReplyDelete
  10. @Orga, tangan gigil tengok tiket murah sangat.. so terpaksa beli hehehe

    ReplyDelete
  11. Murah nyer.. jeles nyer tengok orang lain senang jer dapat tiket murah hahaha :P

    ReplyDelete
  12. OK. Amat jeles!!! RM500 for MAS...huhuhu...

    ReplyDelete
  13. RM500 return..dgn MAS pulak tu..terkelu sekejap...Alhamdulillah rezeki tuh..bestnya dpt balik kg..Pergi time Autumn pulak tu mesti cantikkkkk

    ReplyDelete
  14. Korea return RM500? Phewww! Redha jap baca statement nie.

    ReplyDelete
  15. @Afif, kebetulan time tu mmg ade promo + diorang kate system glitch jugak..sebab bile tengok tiket tu mmg takde surchages

    @Owen, rezeki dihari cuti selepas PRU13

    @JM, time me pegi tu nanti dah ujung autumn and dah nak masuk winter... daun semua kompom dah takde

    @Zara, tu la tak sangka bleh dapat semurah itu... alhamdulillah...

    ReplyDelete
  16. woot woot dapat tix RM500 return..best giler tuh! time tu still lagi auntumn kan mesti view cantik kalau ambik gambar

    ReplyDelete
  17. cool...!!! bila la dapat jejak ke sana lagi....

    ReplyDelete
  18. salam kenal Azra..
    huhuhu saya JELES....

    ReplyDelete
  19. Pergh muroh nyo rm500 return!
    So ni kali ke berapo doh kelik kapung? :D

    ReplyDelete