Nuffnang Ads

June 18, 2014

Magic of the Night, Marina Putrajaya


Hari sabtu lepas aku sempat pegi tengok float parade kat Marina Putrajaya ... meriah jugak la float2 tu semua ... tak silap aku ade dlm 15 bijik ... represent each state dlm m'sia plus a few more dari beberapa kementerian

Aku sampai awal kat situ, sebab konon2 takut takde parking .. skali crowd tak ramai sangat pun.. aku bajet sebab still cuti skolah, so org maybe tengah berholiday lagik



The parade started just after maghrib ... aku pegi solat kejap kat surau atas swimming pool kat tepi pullman hotel tu, pastu balik2 je kat tepi marina tu, dah nampak float2 ni started making their way to the marina






Yg dari selangor ni sebenarnye nampak lawa sangat walaupun kecik

Pahang punye pun not bad gak

Dalam banyak2 float tu, pade aku yg paling grand is the one from Penang ... mmg gabak la compare dengan yg lelain

Float dari Penang

Besar sangat compare with the rest

Yang die from Tourism Malaysia

Perbadanan Putrajaya punye 

Ade jugak float yg aku tak dapat nak snap sebab diorang dok lepak kat tengah2 tasik jer.. so camera takleh nak zoom ...

The event ended with a 5-minute fireworks display ...







Event ni sempena dengan Floria Putrajaya, tak silap aku the float parade ni akan ade until 22 June .. but sila check dulu the schedule before terjah ...

15 comments:

  1. Melaka tak de ke..mesti lagi meriah kan...
    Tak ke Floria ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. melaka pun ade.. tapi nun kat tengah2 tasik.. tak dapat nak amik gambar close-up ... floria tak pegi pun... takut susah nak parking

      Delete
  2. Lawaaa!
    Tengganu takder ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade... tapi tak sempat nak amik gambo

      Delete
  3. Kenapa bila aku ambil gambar firework mesti jadi macam percikan manci je. Xlawa langsung. Hihi aku bangga jap nampak float dari Sabah walau xde menyumbang apa pun. Dasar! Hot air balloon haritu ko ada try x. Aku tengok macam gempak2 gak balloon yang ada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun tak reti sebenarnye nak amik gambar fireworks ... semua main try2 sendiri2 jer ... hot air ballon arituh aku tak pegi ... tetiba mcm lupe pasal event tu.. hahaha

      Delete
  4. Lawa! Ingat nak pergi usha ambil gambar juga tapi nampak gaya mcm tak sempat dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. this coming sabtu and ahad ade lagik this event .. bleh la terjah

      Delete
  5. do you wanna build a snowmaaaan~ (tak pasal2, hahaha) ;p

    rasa magical gitew ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kkekee tetiba nak wat snowman ehhh... tunggu bulan 12 okeh.. trip mencarik snow lagik skali :P

      Delete
  6. wah semacam karnaval tapi di air yee.. awesome sangat!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg meriah dede .. too bad my camera not powerful enuff to capture the moment

      Delete
  7. ada pegi Khamis lepas.. tapi boleh pula kamera abis bateri... tak sempat nak amik gambar pun... uwaaaaa.... tersemat dalam hati je la..

    ReplyDelete