Nuffnang Ads

March 29, 2016

Kembara 3 Negara : Highlights - Iceland , Switzerland & Holland

Alhamdulillah weekend haritu selamat sampai ke tanahair lepas 14 days of travelling ... penat mmg toksah cakap la .. rasa macam nak mc seminggu .. tapi too bad keje dah menimbun2 kat opis T__T

Anyway, sebab tak tau bile aku nak buat full entry untuk trip ni, so aku bagi highlights jer la dulu yer ... trip kali ni aku cover 3 negara : Iceland, Switzerland & Holland .. jom layan gambar





Day 1

Travelling from KUL to Keflavik with 6 hours of transit in Amsterdam




Day 2


Blue Lagoon


Day 3

├×ingvellir National Park

Strokkur Geyser

Gullfoss


Day 4

Jokulsarlon

Reynisfjara Beach

Day 5

DC3 Plane Wreck

Skogafoss

Seljalandsfoss


Day 6

Sun Voyager

Harpa

Hallgrimskirkja


Day 7

Amsterdam


Day 8

Lauterbrunnen

Interlaken


Day 9

Murren

Wengen


Day 10

Lucerne

Rigi Kulm

Chapel Bridge


Day 11

Town Hall, Basel

Munsterplatz, Basel


Day 12

Zaanse Schans


Day 13


Keukenhof

Day 14

Rijksmuseum

Canal cruise

Amsterdam Centraal


Mesti ade yg tanye, gambar aurora mane? kan? kan? kan? hahahaha ... oklah nak cerita kat sini, due to plan yg sangat fail, we didn't get to watch aurora. Full stop ... i was so disappointed beyond words sebenarnye tapi sebab lepas balik dari Iceland aku dah plan nak terjah Switzerland & Holland plak, so takleh la nak carry on dengan mood kecewa tu kan ... so pandai2 la beli jiwa sendiri utk abiskan another week kat europe tu walaupun mood mmg dah ke laut *sigh*

Aku rase itu lah first and last aku aku join the so called 'bajet tour' dari mesia ni ... i would rather travel on my own dari nak semak2 kepala dengan itinerary yg mmg out, ahli jemaah yg punctuality sangat fail and segala mcm lagi lah *sigh*

Hahaha banyak sangat ngeluh .. nampak sangat aku mmg tak puas hati ... mmg yer pun ... anyway, menda dah jadik , takleh nak buat ape dah ... tapi aku tetap tak putus asa ... pasni aku kene puasa 2 tahun nak kumpul duit pi Norway plak ... insyaallah :)

32 comments:

  1. Bajet tour mana tu..kesian kan customer

    ReplyDelete
  2. Cantiknya Amsterdam...membuak nk pi tgk gambo dlm post ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. amsterdam mmg cantik tapi for me too crowded lah .. serabut sangat bile jalan2 dlm town tu

      Delete
  3. cantik gambo2..travel beramai-ramai mmg kena byk bersabar..mcm2 kerenah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la ... mmg banyak sangat kerenahnye .. stress!!!

      Delete
    2. Huhu azra I feel youuuu. Aritu gi auckland juga join bajet tour...sampai skrg rasa geram. Sampai mls terus nak share dkat blog huhuhu. Sesungguhnya terpaksa sesuaikan diri dgntravel mate yg baru dikenali dgn 1001 perangai adalah sangat sangat sangat sangat sangat mencabar..

      Delete
  4. Aduh, cantiknya gambar. Hahaha, memang fail kanpakej ni, kadang tour tu ok, jemaah tak punctual. lebih baik bawa diri sendiri melihat keindahan alam. Alamak sampai 2 tahun puasa tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg ikut nasib la.. dapat package yg ok, mmg seronok .. dapat yg tak brape ok, mmg rase tak puas hati yg amat :<

      Delete
  5. azra..nak ikut pegi norway
    aku start kumpul RM 5/day mulai harini haha..

    xpe la, walaupun kecewa, gambar masih lagi superb. adakah ko join sekali berendam dalam blue lagoon tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom lah kite ikut mcm dj kumpul duit hijau
      blue lagoon tu harus la aku berendam sama ... once in a lifetime experience kekdahnye huhuhu

      Delete
  6. Takpe takde aurora skrg, maybe next time dpt lagi byk boleh tgk.. hwaiting!

    Gambar lain pun cantik2.. #nanges

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedey weii tak dapat tengok aurora .. tu main goal aku ... sekali tak dapek .. kecewa yg amat

      haaa gegambo tu jgn percaya sangat .. aku dah edit banyak .. sebabnye baru 4 hari trip, camera mirrorless aku dah kiokk ... extreme temperature kot ... seb baik ade camera backup .. tapi camera tak brape nak power so gambo sendu tahap camera cap ayam jah ... mencik tau

      Delete
    2. slr aku dah abes bateri, charger tak bwk.. #nangesblkgpintu

      Delete
    3. tu lagik sadis ... so beli charger baru tak?

      Delete
    4. salam...
      nak tanya azra, mirrorless camera tu kiokk terus ke jadi ok balik after a while?

      hehe soalan apa la sy tanye ni, hehe semoga sudi jawab.. :p

      Delete
    5. miellza, camera tu masih kiok still ... tak sempat lagik nak hantar pegi service center .. harap2 masih boleh repair

      Delete
  7. pergh! memang dilwale sungguhlah Iceland, cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iceland mmg cantik viewnye ... something different from the rest

      Delete
  8. biasa jln sendiri...sekali ikut pakej mmg rasa tak puas hati kan....
    jemaah memainkan peranan penting....kdg2 kwan sendiri pun blh gaduh kalau part punctuality ni...
    jom norwayyyyy....hahahaha harta mana dikauuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la die ... nak redah iceland sendiri2 mcm tak confident ... tu yg gigih join tour .. sekali camni plak jadiknye
      norway dah masuk list ni .. tunggu tabung ayam penuh jer

      Delete
  9. tak sabar nk baca full story..popular betul iceland lepas dilwale ni..huhu..1st time g overseas mmg ikut travel agent, tau je la bila dh ramai, nk ikut kepala masing2, sudahnya ape pun tak boleh..rasanya klu nk travel plg ramai pun boleh pegi 4 org je kot..klu lebih drp tu mmg pening kepala..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pasni kene pk 40x kalo nak join mana2 tour

      Delete
  10. wow..i would rather travel on my own dari nak semak2 kepala dengan itinerary yg mmg out, ahli jemaah yg punctuality sangat fail and segala mcm lagi lah *sigh*...
    this word for me too , ciku pun kurang suka yang tak punctuality...hihi.masa itu gold gold..hihi
    apapun..gambo masih super cantik dan ciku tak sabo nak baca entry seterusnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. time travel masa mmg sangat2 berharga kan .. tapi bile ade ahli jemaah yg lenggang kangkung semacam jer, itu yg rase hangin satu badan

      Delete
  11. aaa seronoknya jamu mata semua cantik2 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. switzerland and iceland mmg cantik

      Delete
  12. cantik amat gambar semuaaaa.... One day memang nak singgah Switzerland dgn Iceland nii...

    Kalau travel in tour group, tapi masa out, memang susah kan. Lagi2 nak gather semua orang. Kita ni kalau boleh pukul 7 pagi dah nak gerak keluar. Kalau tak rugi.

    Anyways, next time boleh tengok aurora lagiiii.. MisiKumpulDuit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. switzerland mmg cantik laa... no doubt about it
      iceland cantik gak tapi mcm agak scary sebab volcanic punya area kan

      Delete
  13. Nengok gambar Amsterdam ko, terus aku rasa rindu nak jelajah Eu lagi. Agak2 bila ko nak repeat untuk tengok aurora lagi. Joms!

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe in 2 years time kot ... tabung ayam dah kosong T___T

      Delete
  14. Semua gambar cantik to the max! Menggeletis pulak nak pergi switzerland.
    Bajet tour mana tu. Cer citer. Dengan bajet tour ni berapa K habis untuk 14 hari?

    ReplyDelete