Nuffnang Ads

November 08, 2019

Runcation Utara : Day 4 - Hatyai to Padang Besar

Harini dah kene balik ke KL. Pagi2 kul 6am lebih aku dah check-out pastu menapak pi train station. Gara2 baca blog sapa ntah aritu katanya queue nak beli tiket sangat panjang untuk train awal pagi ni, makanya gigih lah aku keluar awal.



Sekali bila dah sampai kat train station, alahai mana queue nya !!! Krik krik je. Penat tau ahkak bangun pepagi buta.


Train ke Padang Besar pagi tu adalah pukul 7:30am (waktu Thai). Ada dua train je tau yg masuk ke Padang Besar. Satu lagik adalah pada pukul 2:05pm (waktu Thai).

Kelibat train tak nampak lagik so marilah kita snap2 pictures dulu.


Train ke Padang Besar naik kat Platform 3 




Around 6:50pm, train ke Padang Besar dah ada kat platform. So aku terus lah cross the railway pegi ke platform 3. Memula tu agak blur samada nak kene duduk ikut seat kat dlm tiket ke tak. Bila tanya balik dekat staff yg dok usher passengers tu, rupanya free seat jah. Duduk lah kat mana2 koc yg korang suka.



Suprisingly passengers tak ramai pun pagi tu. Aku ingatkan sebab long weekend Malaysia Day, train penuh. Rupanya tidak.


Train gerak tepat at 7:30am.



Bubbye Hatyai, till we meet again!



Selamat sampai kat Padang Besar around 9:20am mesia time. Lagi sekali kene queue panjang utk clear both immigration.


To be continued.

1 comment:

  1. Tenguk anjing merata-rata....huhuhuhu train olscoll sungguh

    ReplyDelete