Nuffnang Ads

December 31, 2014

Goodbye 2014 ... Hello 2015!

It's the end of 2014 ... tahun ni kite telah didatangkan dengan segala musibah yg tidak terjangka ... and yg paling terkesan dihati aku adelah banjir besar yg baru melanda pantai timur ...   ... umah aku kat kg yg tak penah2 air cecah living room tu pun kene .. air kat laman umah cecah dada ... berhari2 parents aku dok kat tingkat atas umah pacik aku ... mmg besar dugaan dan ujian untuk kite tahun nih ... sama2 lah kite muhasabahkan diri

Travel wise, tahun ni aku sempat berjimba rimba beberapa kali ke luar negara dan few places dalam mesia ... alhamdulillah masih ade rezeki dan kelapangan untuk jalan2 tengok dunia


Yongpyong Ski Resort, South Korea

Ueno Park, Tokyo

Naejangsan, South Korea

Kemana hala tuju aku tahun depan? 


I already have few places in mind tapi tak tau la nak proceed ke tak... tengok la cemane ... dengan banyak sangat kes kapal terbang hilang la, jatuh la ... melemahkan semangat aku nak terbang jer ... maybe i need to keep both feet on the ground kot for 2015 nanti 

Before i end this year end post, meh aku belanje sekeping gambar banjir ...


Rumah parents aku kat kg yg tengah nak buat overhaul tapi stop separuh jalan ... yg sadisnye pintu rumah tu baru jek tukar tak sampai 2 minggu ... dah kene rasmi dengan air banjir T__T ... ape2 pun syukur rumah takde ape2 and parents aku masih ade tempat utk berteduh ... apelah sangat dugaan kami ni kalau nak dibandingkan dengan ribuan mangsa banjir yg hilang terus tempat tinggal ... insaf kejap

20 comments:

  1. Takziah beb. Hopefully air dah surut. Xpe ujian Allah bagi untuk hamba Nya yang layak. Insha Allah ada hikmah.

    Selamat tahun baru 2015. Teruskan apa yang kau dah impikan. Yang dah terjadi semuanya ketentuan Allah. Tahun depan trip balik kampong bawa family kan. Hihi.

    ReplyDelete
  2. Nasib baik, air tak tinggi sangat. Yup, dengan kebanyakan kes, terasa risau pula nak naik kapal terbang hehehe, but kalau Allah dah tetapkan nasib kita macam tu, lari macam mana pun tak boleh kan, redha saja dengan ketentuanNya.

    ReplyDelete
  3. happy new year azra,
    syukurlah family azra semua ok. sedih sangat tengok berita sebab ada yang sampai hilang tempat tinggal...

    ReplyDelete
  4. selamat tahun baru, azra...aku teruja dgn euro tu hehehe

    sebut pasal banjir, kami dah lost contact dgn family di Temerloh. last info yang kami dpt rumah nenek di sana tinggal bumbung aja yang kelihatan..lain semua ditenggalami air huhuhu.

    ReplyDelete
  5. besar dugaan tahun ni kan.. mmm... semoga kita terus diberi kekuatan....

    ReplyDelete
  6. Takziah Azra. Semoga banyak bersabar dan tabah.
    Aku sedih betul baca kisah banjir kali ni..
    Sampai termimpi2 terbayang...

    ReplyDelete
  7. Ye betul..sgt besar dugaan pada tahun 2014...tragedi pesawat terhempas, banjir luar jangka di sebelah pantai timur dan JM juga simpati dengan nasib yg menimpa keluarga Azra..Alhamdulillah kerana semua selamat tiada kemalangan jiwa. Sayu je bilal ihat nasib org2 kampung rumah rosak di tenggelami air..

    Bab travel tu..JM pun risau jgk nak terbang dan dalam masa terdekat akan ke HCM..hati berbelah bagi nk pergi ke tidak bila mengenangkan nasib 3 pesawat yg terhempas dan hilang tu

    ReplyDelete
  8. Salam .Hee semoga hujan segera surut. Amin.

    ReplyDelete
  9. banyak untuk dikenangkan sepanjang 2014...

    lepas ni boleh travel naik train la pulak...

    semoga terus tabah dengan ujian yang melanda...

    Selamat Tahun baharu.... :)

    ReplyDelete
  10. walaupun saya tak terlibat dengan banjir tu, tapi memang sedih sgt2 memikirkan siapa yang terkena...yang kehilangan harta benda, minta2 mereka semua tabah... kuat berderak tul tahun ni ye.... mesti ada tahi lalat dekat kaki ni *_*

    ReplyDelete
  11. Azra,
    Me too..keep feet on the ground for year 2015.
    Anyway boleh caye ke azam tuuu?? sebagai traveller semangat membuak tu ada.
    Semoga tabah hadapi dugaan banjir

    ReplyDelete
  12. Takziah tgh rumah ko kat kg....takper....sabar byk2....Allah nak beri yg lbh baik...

    Slmt thn baru!

    ReplyDelete
  13. Happy new year & wish you a brighter 2015 Azra

    ReplyDelete
  14. Singgah sini.. Then terus masuk dlm my bloglist. Love travel too..
    And semoga semuanaya baik-baik saja di Pantai Timur dan kawasan terlibat banjir..
    http://akuvsdiashadhira.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. Aku nmpk euro tu..bestnya!tp mmg la, byk sgt insiden ni buat lemah semangat nk.naik flight kann..huhu

    ReplyDelete
  16. Im so sorry for you & your family Azra. Harap semua tabah ye hadapi dugaan ni. Hopefully semua sihat sihat je. selamat tahun baru!

    ReplyDelete
  17. Salam kenal, saya blogwalking kt sini, jemput singgah ke blog saya, http://ibu2ahmad.blogspot.com. ...tq :)

    ReplyDelete
  18. Oo. Last year pergi korea n jepun erk?. Tahniah

    ReplyDelete