Nuffnang Ads

December 01, 2014

Autumn Trip 2014 : Day 6 - Gwanbang Jerim


Dari Metasequoia Road , aku cross the highway and masuk area Gwanbang Jerim. Ade info diorang letak in English tapi aku lupe nak snap ... basically Gwanbang Jerim ( Gwanbang Forest) is an embankment yg diorang buat pada zaman dolu2 untuk menahan air banjir ... panjang tempat ni around 2km ... sepanjang2 tempat ni banyak pokok yg dah ratusan tahun idupnye

Lagik sekali kudrat kaki amat diperlukan utk ronda2 area sini ... aku menapak sepanjang line merah tu .. gigih sangat

Aku follow kapel kat depan tu la





Tengah2 menapak tu, tetiba je nampak signboard Bamboo Forest ( Juknokwon ) another 1km ahead ... terus dtg idea nak terjah Bamboo Forest plak

Besar2 batang pokok kat sini



Sudah nampak Bamboo Forest kat seberang sana



By the time aku abis cover Gwanbang Jerim ni, dah kul 2.30pm .. aku kan target nak balik Seoul naik bas kul 3pm ... tapi bile dah nampak Bamboo Forest kat seberang sane, terus tukar plan... dah alang2 sampai, terjah je la Bamboo Forest tu ... mmg aku takkan sempat amik bas kul 3pm tapi at 5pm ade lagik satu bas ke Seoul ... last bas dah tu sebenarnye ... kalau tak sempat naik bas tu, aku kene patah balik ke Gwangju and amik bas from there

Crossing the canal ( ke river ? ) nak pegi Bamboo Forest

Entrance to Bamboo Forest

10 comments:

  1. Replies
    1. sejuk mate memandang bile jalan2 kat sini

      Delete
  2. Macam macam taman dah cover. Mana satu so far yang Azra paling berkenan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. No. 1 haruslah Naejangsan ... view mmg terbaekk

      Delete
  3. sukanya tgk gambar no.2....mcm cover novel

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu gambar main snap sesedap rase je hehe

      Delete
  4. Azra, jauhnye manapak..kalau travel solo senang kan..x perlu risau kawan2 lain nak follow ke tak jalan jauh2 camtu..nanti ada yg mengeluh sakit kaki. Yang pasti view kat sini mmg cantik time Autumn..kalau Spring season Azra rasa berbaloi tak ke sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg jauh sangat menapak dalam satu hari tu... tapi mmg betul la travel sorang2 senang nak plan ... takyah nak gaduh2 , pening2 kepala pk pasal org lain kan ...

      rasenye tempat ni spring pun ok... cume takde dedaun kaler2 je la kan

      Delete
  5. Huwaa kejam giler wei. Xkan kat tali air pun lawa macam ni.

    ReplyDelete
  6. tetiba berangan jenjalan kat sini sambil merancang masa depan hiks

    ReplyDelete