Nuffnang Ads

December 05, 2016

Sekinchan Padi Box


Short getaway bersama family ke Sekinchan Padi Box pada 3/12/16 - 4/12/16 ... takde ape2 aktiviti pun kecuali layan sawah padi yg kehijauan keliling tempat ni ... ok layan citer bergambar je lah yer

Pintu masuk main building

Ruang melepak tepi reception area

Belah atas ada cafe ... open for public

Boleh sewa basikal

Ruang melepak kat belah luar ... best layan angin petang

Another section opposite the main building

Parking space tak banyak

Kitorang amik 2 bilik ... purple & pink ... dua2 kat 1st floor main building


Setiap bilik utk 4 pax ... agak sempit la ... tapi tilam, bantal best ... tv banyak movie channel ... ruang solat seciput je kat tempat aku berdiri amik gambar ni

Bilik air ade dlm bilik dan spacious


View dari tingkap bilik pink ... ngadap sawah padi

View dari tingkap bilik purple ... ngadap jalan huhuhu ... skodeng org tgh snap2 post wedding pic

Ade kusi ngan meja kat tepi bilik

Ade ruang lapang sikit kat belah bawah

Yg belah sini layan sebab view sawah padi

View yg marveles

Rumah besar di tengah sawah


Sempat layan sunset 

Malam tu nampak bulan sabit ditemani Venus

Sebab langit clear, aku beberapa kali buat percubaan menangkap gambar bintang2 dilangit ... tapi light polution banyak sangat ... makanye jadik la gambo tak berkualiti mcm kat atas ni T__T

Pagi besoknye, layan sunrise plak

Bustel ?




Sempat jalan2 kat sawah padi tepi Padi Box



Sebelum balik, jenguk2 cafe kejap

Deco cantik

Nampak kat menu ada coffee, ice cream

Ada Common Hall .. maybe untuk functions and stuffs

Balcony cafe


Cozy jer dalam cafe ni



Bubbye ... ade jodoh kita ketemu lagik

Untuk sapa2 yg berminat

Overall, ok la tempat ni untuk quick getaway ... location wise it couldn't be more than perfect ... time aku pegi tu view cantik sebab sawah padi masih hijau ... tapi some part dah start menuai ... kalau bawak budak2 mcm tak banyak sangat aktiviti untuk diorang ... a week before aku pegi, aku dah tanya diorang ape activity for kids ... diorang cakap ade inflatable pool ... wahh gigih la kitorang angkut swimming suit utk budak2 ... sekali bile dah check in, aku tanye pasal inflatable pool tu, boleh pulak receptionist tu cakap menda tu dah rosak .. eiiii hangin plak aku ... seb baik ade bawak bubble utk diorang, so petang tu bebudak layan main bubble je la kat tepi sawah

Pastu lampu bilik air kat bilik pink rosak ... tv channel kat bilik pink tu ade yg tak brape clear ... lantai kat belah luar 1st floor tu pun banyak yg tak rata ... kalau pijak mesti bunyik2 ... pendek kata aku rase they need to do some maintenance work lah ... harap2 lepas ni ade improvement

Malam banyak bugs ... so kene ready dengan insect repellent utk sapa2 yg sensitip .. pastu pantang bukak pintu bilik je, mesti ade je bugs yg terbang masuk bilik ... bertabah jer lah ... dah kat tepi sawah padi kan , nak buat camne

Sekian review pendek dari aku.

4 comments:

  1. Wow! Cantik betul gamba colour terang!

    http://www.fatindays.com

    ReplyDelete
  2. cantiknyaaa sekinchan...boleh taw tak u snap gambar guna camera apa?

    ReplyDelete