Nuffnang Ads

April 13, 2016

Kembara 3 Negara : Day 5 - Eyjafjallajökull, Iceland

Day 5 - 17 March 2015

Harini lagik sekali  ikut route yg sama jugak mcm semalam cuma harini perjalanan tak brape jauh sangat ... logically, patutnye kitorang overnite je kat area2 yg kitorang pegi semalam sebab harini hala tuju same gak ... tapi sebab dah organizer buat itinerary ulang alik dari Reykjavik, kite follow jer la kan ...

Sebelum sampai ke first pit stop, kite layan view dulu ...





First stop untuk harini, Eyjafjallajökull Visitor Center ... ni adelah tempat volcano yg meletup pada tahun 2010 ... seberang jalan dari tempat eruption tu, diorang dah  buat visitor center ... macam2 ade kat sini, small theater, souvenir shop, info center

Layan gambar je la yer




Volcano yg meletup tu nun kat atas gunung with snow-capped sana





Next stop , DC3 plane wreck

7 comments:

  1. ni gunung dlm cerita Walter Mitty..berbelit lidah nak menyebut haha..

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. kekekek ntah la kak ... mmg berbelit2 lidah

      Delete
  3. Replies
    1. cantik tapi ade rase scary jugak sebab nampak mcm gunung biasa je tapi rupenye volcano

      Delete