Nuffnang Ads

September 17, 2016

Light Sensation, MAEPS



Gara2 pengaruh LED roses kat Dongdaemun Design Plaza kat Seoul, makanya kitorang pun terjebak pegi ke Light Sensation kat MAEPS ni ... event sebenar start from 7th September until 17th September ( now extended until 1st October ) ... tapi sebab keterujaan yg agak lebih, DJ dapat info katanya boleh masuk area LED roses tu before the event ... jadiknya gigih la kitorang terjah tempat tu before the event ... tapi masuk takat amik gambo jer la ... lampu2 semua tarak lagik ... pastu time tu semua mcm taknak pegi yg actual event sebab tiket agak mahal .. RM16 untuk early bird, RM20 untuk normal tiket .. so masing2 macam dapat masuk before the event pun jadik la



Pastu aku balik dari trip, tetiba je diorang cakap nak pegi actual event plak ... kebetulan hari tu hari last untuk beli tiket early bird, so kitorang beli tiket kat 7-11 .. dapat la tiket harga RM16 per person


Di hari kejadian, dari 5 org yg nak pegi, last2 3 je join .. yg lelain agak bz dengan tugas hakiki masing2 ... so kitorang bertiga terjah MAEPS lepas maghrib ... kereta park kat parking lot just after MAEPS entrance, pastu ade shuttle bas bawak masuk sampai ke dalam



Sampai kat tempat event tu, kene pi dapatkan wristband dulu baru boleh masuk ... meriah jugak laa .. siap ade food truck segala .. kitorang kelaparan time tu so sempat beli Kyochon ( of kos amik aura 'kg' halaman ) and pi makan char kuew teow



Dah settle makan baru la kitorang menapak ke arah bunga2 LED ... kat belah luar area bunga2 tu ade banyak la spot untuk amik gambo ... tapi semuanye bertemakan lovey dovey thingy and rata2 yg dok amik gambo semuanye kapel ... jadik boleh bayangkan cemana perasaan kami yg dtg single mingle ni huhuhu





Pastu baru la kitorang terjah area LED roses tu ... luas jugak kawasan tu ... tapi org mmg ramai boleh tahan .. siap ade tempat untuk bergambar .. pastu nanti boleh gi collect gambo kat booth kat area entrance






Lama gak la kitorang melepak kat situ sesambil layan lagu cintan cintun oldies ... mmg sesuai sangat untuk love birds berdating huhuhu ... bagi aku harga RM16 tu mcm agak mahal ... sebabnye dok compare LED roses kat Dongdaemun yg FOC saje and placement of the roses lagi cantik dari yg kat MAEPS ni .. then again takat untuk merase the one kat negara kite, aku pejam mata je la bayar tiket tu

6 comments:

  1. tq atas review.dengar juga ade event ni kt maeps.

    jemput ye ke blog sy :

    adianazulhilmistory.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. Saya pergi semalam. Ramai gila orang. Huhu. Betullah harga tiket agak mahal sebenarnya. Tapi gigihkan pergi sebab nak merasa.

    ReplyDelete
  3. Cantiknya.. ke dongdaemun x sempt tgk.. mungkin boleh g sini..

    ReplyDelete