Nuffnang Ads

March 15, 2015

Jom naik train : Ke Kluang Rail Coffee



Di satu minggu yg amat bosan and hectic dengan keje hakiki yg menimbun2, tetiba dtg idea nak jalan2 pi mane2 tempat yg boleh buat day trip ... lepas godek2 internet , last2 terbeli tiket train ke Kluang ... plannye nak pi minum2 kopi kat Kluang Rail Coffee jer ... ni adelah second trip aku ke kedai kopi ni... few years back dah penah sampai sini dengan geng2 berjimba ria Cari.com

Aku amik train pagi kul 8am dari KL Sentral. Coach yg aku naik tu almost full... ramai yg nak pegi Singapore sebenarnye

Amik ERL dari Putrajaya Sentral





Train gerak on time dari KL Sentral ... tapi sampai station mane ntah, lame plak berenti sebab nak bagi train dari Singapore pass dulu ... maklum lah track satu jer kan ... so almost 1pm jugak la baru sampai Kluang ... akan tetapi kedai kopi tu kul 2.30pm baru bukak balik.. so dok la melangok kat station tu sesambil layan henpon and layan perasaan

Sudah sampai station Kluang



Menu ni aku rase same je mcm time aku dtg dulu

Memula tu ade sorang dua je yg dok menunggu nak pi kedai ni .. pastu makin lame makin ramai ... sampaikan tempat duduk yg kat luar dah penuh dengan org menunggu... aku mmg target nak duduk dalam sebab ade kipas, pastu rase mcm feeling die lebih kot hahah

Tepat 2.30pm, kedai bukak.. wahhh semua org serbu masuk dlm ... tak sangka aku kat sini mmg semua org berkerumun sebegitu rupe ... seb baik aku dapat tempat duduk and terus order kopi susu ngan roti bun ... lapar weh... dari pagi makan McD je for breakfast


Lame jugak nak tunggu order aku sampai .. so sesambil tu kite pekena nasik lemak dulu



Dah abis air separuh gelas, baru la roti aku sampai ... aku order satu bun kaya + butter, satu lagik kaya + margerin ... pergh dua2 mmg sedap


Dah abis dua ketul roti bun, perut rase mcm ade space lagik .. so amik bihun plak ... hahaha serius rase lapar sangat time nih


Bihun die mcm ade kureng sket .. tapi still boleh telan ... dah abis kopi segelas, aku pun terus pi kaunter utk bayar .. tak sedap rasenye berlame2 kat meja tu sebabnye berderet lagik org nunggu turn kat luar kedai ... kene la bertimbang rase kan

Okeh now perut dah kenyang, hati pun dah puas sebab dah dapat minum kopi yg kaw punye ... skang just tunggu train utk balik semula ke KL .. so melepak lagik kat station tu

Kat sini ade surau.. senang nak solat sementara nak tunggu train

Train balik ke KL lambat 20 minit ... masuk2 je train, terus nampak ade brother dok tolak makanan utk dijual kat passenger ... aku beli nasik goreng ... harga masih lagik RM5.50



Dalam train dapat la layan sunset and snap2 seround dua





Lepas makan, dah takde ape nak buat kan.. so zzzzzz jer la ... selamat sampai KL kul 10.55pm ... makanye tamat sudah satu perjalanan yg panjang semata2 utk pi minum kopi hahaha...

Ape yg aku bawak balik dari sana?
Ni dia ... 2.6 kg kopi kluang ... stok utk setahun kot hahah


26 comments:

  1. Rasanya ada cawangan kat klia2... tapi feeling tu lainlah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah kat klia2 pun ade.. penah makan kat situ.. tapi betul lah... feeling old-skool tu takde

      Delete
  2. Wah..banyaknya makan!hahaha..selagi boleh makan..makan je.tapi nampak sedap lah nasi lemak tu
    Coffee tu memang sedap ek?kena try lah nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasik lemak tu sedap walaupun sikit je satu bungkus ... kopi die mmg kaw... pekat gitu

      Delete
  3. Menarikkm! Nnt nk buatlah. Brape tix train tu return? Blh beli online?

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga tiket RM27 one way... ha'ah beli online kat www.ktmb.com.my

      Delete
  4. wahh best jugak naik keretapi semata2 nak minum kopi.. sekali sekala buat short escape ni best :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la setakat nak ilangkan gatal2 kaki nak berjalan ahaha

      Delete
  5. menarik..mohon copy paste idea ni nanti :)

    ReplyDelete
  6. Rare! Kena cuba ni. makanan-makanan pun not bad!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila2 ... once in a while best jugak naik intercity train ni

      Delete
  7. Waaaaaaani br daebak!balik hari ke kluang semataaaa nkpi minum kopi...hahahaha lain kali ajak Aku skali eh...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ni namenye dah takde keje nak buat

      Delete
  8. naik train nk pekena kopi.. bnyk masa atas train je kan.. at lez ada wat smtg kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg abis mase dlm train jer la.. 4 jam pegi, 4 jam balik .. sesekali boleh la buat

      Delete
  9. idea menarik.
    boleh cuba buat nanti.
    sekarang ni susah sikit nak ambil cuti lama-lama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh la cube.. santai2 naik train dihari minggu

      Delete
  10. Ni betul trip ngopi. Ko memang minum kopi eh. Aku dulu try memang xleh masuk tekak, xtau napa. Nanti aku bagi ko rasa kopi Tenom lak. Mak aku kata wangi. And kaw.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku mmg minum kopi .... kopi tenom tu aku tak penah rase ... sedap ehh.. kat semenanjung ni mcm tak penah nampak ade jual kat mane2

      Delete
  11. Azra..nape x calling2x jika tak leh temankan hihihhi

    ahakss...menarik lah cara Azra nih..semata2 nk mengopi...so boleh try lah hujung minggu nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. adhoc plan JM ... tak sempat nak roger2 org lain

      Delete
  12. aku ada kawan kat kluang ni, bila dia nak datang KL je, aku kirim sepeket dua kluang coffee nih. Kalau kluang kopitiam dekat the curve tu, rasanya sangatlah so-so kan.. mahal pulak

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul sangat tu.. yg pure dari kluang sane jugak yg best .. yg branch kat kl ni, agak kecewa sebenarnye

      Delete
  13. agak2 tak habis kopi tu, meh campak kat aku sepeket dua, hihi...

    ReplyDelete
  14. Hehehe tergelak2 baca entri ni.. gelakkan diri sendiri azra sbb walaupun duduk pt. Raja.. dlm 40 minit je nak sampai kluang tp x pernah seumur hidup g situ hehehe ok baiklah. Sebelum sekolah bukak ahad ni..nak kena g sini ni..

    ReplyDelete