Nuffnang Ads

March 06, 2015

Makan di B.bap Korean Food, IOI City Mall

Kisah beberapa minggu lepas sebelum CNY ... time tu nak pi Parkson, tapi tersinggah dulu kat kedai ni utk brunch


Choices of food agak banyak ... menu boleh refer kat blog Cik Siti kite ni ... disebabkan lidah terase2 nak makan bulgogi, so aku order Bulgogi Bukkeum ... sesambil nunggu makanan, boleh la layan vc retis2 korea kat tv dlm kedai tu

Diorang ade early bird menu ... tapi selection tak banyak laa

Banchan sampai dulu ... ikan bilis tu sedap.. tapi kimchi mcm kureng sket


Ni lah main dishnya



Bulgogi ni sedap jugak ... tapi die macam terlebih kuah gitu ... kalau betul2 korean punye version, kuah2 tu semua takde ... die ala2 moist sket2 jer ... akan tetapi, tu semua small matter... yg penting rase die tetap ade walaupun tak seumpphhh yg kat korea sane ... and aku berjaya abiskan semuanye ... licin pinggan okehh huhuh .. cuma sup tu je mcm aku takleh nak telan sangat ... rase tawar jer

Alhamdulillah :)


Lepas pi shopping2 sket kat Parkson, tetiba rase nak makan menda manis plak ... turun bawah konon2 nak pi Magnum Cafe, sekali mak aiii queuenya berderet2 ... last2 ternampak Dal.komm coffee kat luar tepi fountain tu ... terus masuk and tengok menu .. last2 aku amik bingsu ... lupe dah ape name nye tapi tangerine orange something something laa... mmg jenuh nak ngabihkan satu mangkuk besar tu


Okeh puas hati dapat ilangkan cravings for korean food utk hari itu :)

7 comments:

nohas said...

sedapnya bingsu tangerine orange...nampak sgt juicy buahnya..

DJ said...

aku nengok bbap ni mcm tak banyak menu jer compare ngan dubu2, sebab tu aku macam takde kehinginan nak masuk bbap ni....hehehe

Bibie Karim said...

Aku kalau tetiba kempunan nak makan Korean food, terpaksalah settle ngan kimbap je. Sebab mostly K-resto kat KK memang non halal. Sobs.

zaraab said...

That Bulgogi looks nice! Betul, rasanya kalau di sana, takkan ada banyak kuahnya, cukup dgn daging yg rasa moist2 gitu.

sha dhira said...

Peerrggh, nampak menyelerakan betul lah that apakah namanya yang tangerine tuu.. hehe :D
Tak penah lagi try mkn kat bbap ioi city mall ni, nti pegi leh la rasa.. tapi confirm2 lah kat kedai muree muslim
food, itaewon lagi sedap kann.. hehe.. lain sikit dia punya side dishes yang ikan bilis tu.. :D

Nur Zayyani Liman said...

Mcm sedap je yg bulgogi tu..tk bole tengok daging ni..terliur je..hihihi

Siti Yang Menaip said...

ehehehe sama lah rutin kita.. lepas b.bap p makan bingsu.. sedap ke yg limau ni ?
CT try cokolet..

Post a Comment