Nuffnang Ads

October 28, 2014

A visit to Korea Plaza

2 minggu lepas aku sempat pegi Korea Plaza di Menara Hap Seng untuk attend seminar for muslim travellers. Ni sebenarnye kali kedua aku pegi such seminar. Event kali ni aku rase lagi interesting sebab kali ni mmg focus untuk muslim so diorang banyak stresskan tempat2 makan for muslim kat Seoul . Some places mmg dah well known but ade a few yg baru bagi aku. Pastu diorang ade jugak jemput speaker yg dah berkali2 travel ke korea untuk bagi few tips and tricks. Overall, the event was good and I would recommend this event to those who are going to south korea for the first time. However this kinda of event is only open to limited number of participants so kene apply dulu for your seat. Korea Plaza will announce the event in their website so do check out this page regularly.


Kat dalam plaza ni banyak diorang display things related to korean culture ... sempat la aku snap2 pic sebelum event start



Signature Jongkook oppa pun ade yer

Ni la salah satu restaurant yg diorang highlight tu . Kedai ni kat Bukchon jual kalguksu. They only use clams for the soup so boleh la try.



Finally, came the refreshment ... nyum nyum sangat korean food ni... prepared by the ahjumma and ahjussi yg ngajar korean cooking kat Korea Plaza tu .. and yes, mmg sedap , rase pure korean food and boleh amik feel ala2 dah sampai korea gitu ... nak2 plak dengan paper cup yg designnye sebijik mcm paper cup kat korea sana


Each participant dapat door gift and some useful brochures and vouchers

Dapat inflatable head rest and winter scarf from Winter Time

Discount vouchers for various places and eateries

Diorang jugak ade buat lucky draw tapi nak participate kene ade flight itinerary. Hadiahnye adelah Korea Pass worth 15,000 won. But being me, I'm always not that lucky. For lucky draw, diorang assigned kat aku no 3, and jeng jeng jeng, org no 5 & no 6 dapat the lucky draw ... hahaha mmg sangat2 tak lucky lah aku ni kan T___T . Anyway, you can always drop by Korea Plaza for information and discount coupons. Mmg banyak boleh jimat kalo pakai discount coupons segala tu


Oh, Kyochon is opening soon in Menara Hap Seng ... so lepas amik feel korea kat Korea Plaza tu, boleh la menjamu selera sesambil fefeeling Lee Min Ho kat sebelah ^_^


18 comments:

  1. bestnya... nak pegi juga.. tapi belum berkesempatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila la usha2 website KTO tu .. biasenye ujung tahun ade lagik event camnih

      Delete
  2. Waaa..besarr tu gambar Lee Min Ho!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak tau plak LMH dah jadik duta kyochon skang

      Delete
  3. menarik event ni, berkongsi pengalaman travel..dapat free gifts and discount coupon lagi + Korean food....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg menarik.. kalau ade chance, pegi laa

      Delete
  4. Sedapnya nampak nmpk makanan tu. Ingat signature jongkok tu dapat sekali haha btw kami baru post pasal trip 8 hari di Melbourne & Tasmania. Kalau ada masa jemput singgah di www.thetravelling3o.com :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. korean food tu mmg yummy sangat

      dah visited ur blog .. keep on updating ok :)

      Delete
  5. nanti ada masa dan peluang.. nak pergi sana jugak lahh.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyer sila terjah ... mmg berbaloi pegi

      Delete
  6. Tq Azra. Terus bookmark! Event ni free ke? Takkan free kot. Tak nampak pun ada tulis berapa bayaran yang dikenakan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Free saje ... cume kene apply la utk pegi event tu .. takleh walk-in jer.. normally 2 weeks before event diorang akan announce kat website and facebook page diorang ... boleh la try apply nanti

      Delete
  7. waaa... untung la dapat hadir seminar for muslim traveller ... :D
    lucky draw kene ada flight itinerary..??? hahahaaa.. terbaikk :P

    ReplyDelete
  8. Wahh..macam menarik jeh......Lee min Ho lagiiii.....

    ReplyDelete
  9. Cis sangat. Aku dah balik baru ada event ni kalau x boleh korek info dari ko. Tempat makan tu lah. Nanti aku roger ko pasal ni for my next trip, boleh kan. Haha.

    ReplyDelete
  10. waa... patutlah open to limited number of participants... banyak benda2 best boleh dapat tu, hehe, info menarik! ;3

    ReplyDelete
  11. waa..bagusnya ada seminar cenggini..thank azra for the info...tp bila ntah aku nak g kn...hahahahaha

    ReplyDelete
  12. enjoy your holiday dan balik nanti kongsi tempat makanan HALAL do Korea selepas dapat info dari seminar ni tau...next time nk terjah. Kalau nk ke Korea blog Azra dan Bie akan JM selongkar :-)

    ReplyDelete