Nuffnang Ads

April 17, 2014

Trip Mengejar Sakura - Day 1 - Sumida Park



Lepas letak beg kat hostel, kitorang menapak ke Sumida Park yg terletak sebelah Sumida River ... hostel kitorang ni plak sebenarnye mmg kat tepi Sumida river ... so dari hostel ke Sumida Park ni sangat2 dekat ... menapak tak sampai 5 minit pun .. dari depan hostel pun dah bleh nampak bunga sakura berkembangan kat tepi park tu ... alhamdulillah sempat jugak tengok sakura walaupun dah dekat2 nak abis season


Kat sini activitynye adelah people watching and snap2 gambar saje ... nak join org jepun berhanami pun rase mcm janggal plak.. so end up kitorang pusing2 jer ...










Dari Sumida Park ni bleh nampak Tokyo Skytree .. walaupun nampak dekat, sebenarnye almost 2km jugak kalau menapak dari tepi sungai tu ( iyer, kami menapak ke Skytree ^_^)



Masa kitorang kat situ, diorang mcm ade event ape ntah kat dalam Sumida River tu.. nampak ramai dok naik jetski semua


Asyik tengok pacik ni dok melukis ... lawa betul


Dah agak puas hati tengok sakura , activity seterusnye adelah makan2 di kedai sushi :)

18 comments:

  1. Cantik arrr sakura tu. Memang pokok tu tanam tepi jln je ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah mmg diorang tanam tepi2 jalan gitu

      Delete
  2. cantiknya view time cherry blossom..Sumida River tu pun nampak bersih je, color biru airnya..

    gigih pakcik tu lukis...kreatif..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jepun ni takde menda kot tak bersih ... nak tengok sampah pun susah ...

      Delete
  3. Oh Sumida Park..I Love this place...pokok2 sakura di tanam tersusun rapi je sepanjang jalan..jln dlm 2 km ke Tokyo Sky Tree..wahhh daebak..JM tgk dari seberang je :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lawakan this area ... tapi agak crowded jugak mase hari kitorang pegi tu

      Delete
  4. cantiknya pokok sakura di tepi sungai! mcm best je kerje pak cik tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantek placement pokok2 sakura tu... dari jauh nampak sederet and sekata je

      Delete
  5. Hostel hanya sedepa je ngan Sumida Park tapi x jejak pun. Tengok gambar ko, rasa macam xpercaya je pernah tengok depan mata pokok2 tu. Alhamdulillah. Lukisan tu lawa! Gigih tau diorang ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sempat nak pi ehh Bie ... aku ni hari2 lalu tepi sumida .. sbb subway exit kat situ

      Delete
  6. view bunga sakura dan tokyo skytree sangat cantik :)

    ReplyDelete
  7. cantiknyaaaaaaaaaaaaa!!

    tepi hiway ke utara pon ade bunga 'sakura'... hihi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat mesia pun dah bleh bersakura :)

      Delete
  8. pucuk di cita ulam mendatang...
    memang tepat pada masa nya....
    nanti lagi 3 minggu nak terbang gak ke sana ni...

    bole continue baca citer2 kat sini dulu ;-)

    ReplyDelete