Nuffnang Ads

April 22, 2014

Trip Mengejar Sakura - Day 2 - Takeshita Dori


Dari Harajuku station, kitorang menapak sket je ke belah kiri, terus jumpa entrance Takeshita-dori ... ramai jugak umat manusia kat jalan yg agak sempit tu ... kedai2 trendy pun banyak... kedai jual crepes pun banyak...



Penting ni ... being in japan, kene alert mane nak larik incase of emergency kan 

Jalan sket je dari entrance tu terus nampak Daiso yg ntah brape tingkat ntah.. terus kitorang masuk sini sebab mmg dah target nak beli barang2 sket kat sini



Nasik instant ni la penyelamat kami kat sane ... sedap, banyak dan murah

Hajat dihati nak beli souvenirs kat sini, tapi takde yg berkenan ... tapi Daiso kat japan ni still murah la compare ngan Daiso kat mesia ... hampir semua barang harga 100 yen ( 108 yen bile include tax ) ... dah abis menyopping sket sebanyak kat sini, kitorang teruskan lagik activity merayap


Antara kedai crepes yg glemer kot ... queue tak putus2


Ni lagik 2-3 kedai crepes 


Tetiba je ternampak ni ... kawaiiii



Dah abis round satu street tu, tetiba nampak Lotteria ... and nampak ade jual shrimp burger ... okehh jom masuk ... terkujat tengok harga ... lagik mahal dari kat korea... huhuhu...


1,240 yen for 2 sets of shrimp burger ... bertabah jer lah wahai poket 


Abis makan, kitorang menapak semula ke Meiji-Jingumae station and amik subway terus ke Yoyogi-Uehara utk ke Camii Mosque

13 comments:

  1. Beb itinerary kita on this day sebenarnya sama. Hahaha. Cuma kitorang the other way round. Tawaf Takeshita dulu baru gi Yoyogi Park. Sumpah sampai sekarang still terliur bila ingat crepe tu sume. Mampu layan gambar jelah. Kitorang makan kat kedai kebab dekat2 Daiso tu. And yes, kitorang masuk Daiso juga. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha Daiso tu mmg tempat best sebenarnye ... banyak menda comey2 kat dlm tu.. kitorang abis beberapa ribu yen gak la kat situ.. hahahah...

      Crepe tu kan, mmg terliur sangat.. tapi nak makan tak yakin plak... last2 tengok dari jauh jer

      Delete
  2. aaaaaa rindunya shrimp burger!!! kenapala Malaysia takde lotteria ni. rindu sungguh manis2 udang dia

    ReplyDelete
  3. Adehhh cantiknya gambar warna warni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. masuk2 je street ni semua nampak kalerful ...

      Delete
  4. Mmg kawaiii!!!

    Emergency evacuation route tu untuk emergency apa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. emergency utk earthquake kot ...

      Delete
  5. Instant rice? Wow mcm kat korea ek? Best2...settle masalah pemakanan aku...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ahh.... sebijik mcm korea ... kitorang mmg bawak sambal ikan bilis, makanan dalam tin semua semata2 utk makan ngan instant rice nih ... senang n cepat

      Delete
  6. korea dengan japan nie memang suka tarik attraction orang dengan benda comel-comel dan kalerful

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg pun... banyak sangat menda2 comey ... tapi bile nak beli, wahhhh pk banyak kali sebab harganye tak brape nak comey

      Delete
  7. Subhanallah. Cantik seni bina dalaman masjid tu. Sayang tak dapat singgah

    ReplyDelete