Nuffnang Ads

April 25, 2014

Trip Mengejar Sakura - Day 3 - Kaminarimon & Sensoji Temple



Day 3 - 8 April 2014

Harini banyak tempat yg kitorang plan nak pegi, so kitorang kluar agak awal dari  biase ... first stop adelah Kaminarimon, Sensoji Temple and Nakamise street ... semua ni satu tempat je sebenarnye... and menapak tak sampai 10 minit dari hostel kitorang tu ... sebab kitorang pegi awal sangat, kedai2 kat Nakamise street tu tak bukak lagik so kitorang ronda2 area Sensoji Temple dulu ... as for Kaminarimon , elok2 je kitorang sampai kat depan gate tu, tengok2 ade construction ape ntah... hadeii ilang mood nak amik gambo lantern yg besar gedabak tu :S

Construction site betul2 kat depan the first gate


Slipar yg gedabak

The inner gate

Tak tau ape nama this 5-roof pagoda


Aku mmg suka amik gambar atap cam ginih



The temple


People queing for prayer

This is what they pray for ... takde cakap takleh amik gambo, so aku cecepat snap





Besar jugak area temple ni, dah tu penuh dengan bunga2.. sakura pun masih lagik ade kat dalam ni ...








Dah abis pusing2 dalam ni, kitorang patah balik ke Nakamise street utk beli souvenirs

20 comments:

  1. subhanallah cantiknya gambar gambar ni. cantiknya tempat orang kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks... gambar biase2 je sebenarnye :)

      Delete
  2. Untunglah Azra pegi hari Selasa...JM pegi hari Sabtu...ahahaha...dah macam orang nak bertawaf di depan Kaabah..lohh..itu selipar ke sebenarnya..ahaha..gambar spt biasa ohsemmm..ehh!! dah habis sikitnye

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak ok jugak la hari kitorang pegi tu .. lagipun kitorang pegi awal pagi.. org tak brape ramai sangat lagikk...

      Delete
  3. Replies
    1. sila2 ... skang nak pegi jepun dah tak mahal sangat.. currency rate pun dah rendah sket dari biase

      Delete
  4. Kacau betul constructions tu. Tengok gambar ko ada sakura dpn temple tu, teringat aku gambar aku di lokasi sama dengan daun2 kekuningan musim autumn dulu..Jepun ni memang wajib pegi setiap musim hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. cecepat aku bukak balik ko punye blog .... kekeke mmg ade la beberape spot yg same ... wehh jgn racuni diriku ini utk repeat time autumn plakk...

      Delete
  5. Nasib baik cuaca langit biru!!! Best best! Kalo winter msti putih je kot?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sepanjang aku kat sane, first day je hujan, hari lain ok jer terang benderang gitu ...

      Delete
  6. Cantikkk sungguh.. Untung la dapat tengok sakura.. huhuu.. teringin nak pi sana waktu spring :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la afif u pegi awal sangat haritu .. ape kate repeat lagik tahun depan :D

      Delete
  7. Awal gila korang sampai if Nakamise street pun xbuka lagi. Ni lah laluan kitorang tiap malam untuk balik hostel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak awal la sebenarnye.. around 8.30am kot ... konon2 lepas tu nak pi tsukiji market plak... tapi hampeh sangat sebab bile nakamise street bukak, wahh setiap kedai aku nak masuk... kekekek... last2 tsukiji market ntah ke mane ...

      untung la korang tetiap mlm lalu situ.. mesti banyak korang sopping kan haha

      Delete
  8. memang cntik sangat gambar2 ni.....

    ReplyDelete
  9. Nakk pegiiii.....adoiiii..."bos sila lulus cuti saya sekarang jugak"

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu autumn ... kompom cantekk

      Delete
  10. Rindu nyaaaa!!! Aku g sini malam.. jumpa geisha ngah nak d intbiu... kaku kaki time tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. wot wot.. sempat jadik mamarazzi tak amik gambo geisha tu?

      Delete