Nuffnang Ads

November 15, 2014

Autumn Trip 2014 : Day 2 - Dongdaemun Design Plaza

Lepas balik dari Gapyeong, aku lepak2 kejap kat bilik sesambil nak tunggu maghrib .. dapat la ilangkan lenguh2  lepas berjam2 pusing kat Garden of Morning Calm pagi tadik ... pastu bersiap lebey kurang, then kluar balik utk terjah Dongdaemun Design Plaza

Camnih lah rupe sebenar plaza ni

Source : pacik Google

Direction nak ke sini : Dongdaemun History & Culture Park subway station Exit 1.

Tujuan aku ke sini semate2 sebab nak tengok the LED Roses tu jer... tu pun jenuh aku pusing satu building sebab tak jumpe awal2 tu ... LED Roses punye exhibition ni diorang open until 30th November .. sape2 yg akan terjah Seoul dlm mase terdekat ni, sila la la ke plaza ni utk menjamu mate

Okeh, nothing much to story sebenarnye... layan gambar jer la ehh






Lepas penat pusing satu building, baru jumpe tempat roses yg banyak2 tuh





Dah abis pusing, aku dah takde plan lain dah.. penat pun iyer jugak sebenarnye... last2 balik bilik terus

22 comments:

  1. Cantiknya :)
    Alaa.. Kenapa exhibition tu sampai 30 Nov jer ??? :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnye date tu diorang dah extend dah tu.. before this until early November je kalau tak silap

      Delete
  2. Cantiknya DDP di waktu malam.. siang2 x berapa cantik sgt sbb nampak mcm bangunan x ber cat hehe. Tp rekabentuknya kalau amik gambar dari jauh mmg ohsem.

    😍 led roses sgt cantik.. peuropta..

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la mmg cantik time mlm... kalau la ade tempat uk amik gambar bangunan ni dari atas, sure best

      Delete
  3. alaaa smpi 30 nov je ke..tak sempat nak pi tgk..hukk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko repeat lagik ke?? daebakk!!!

      Delete
    2. panggilan pulau x dapat ditolak huhu

      Delete
  4. OMG those roses are man-made?? Banyaknya... dasat~ ( *A* )

    ReplyDelete
  5. Aku nak repeat winter kang. Nak tengok apa plak exhibition kat atas tu. Ko sempat ronda x bangunan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. time winter mesti lagik best exhibitionnye ... aku tak ronda2 pun dlm bangunan tu.. penat wehh

      Delete
  6. Cantik...baru terpk nk ke sana jgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila terjah... plaza ni mmg cantik and nampak futuristic

      Delete
  7. kiranya tahun depan dh x de lah yek..alaa...baru verangan nk terjah...ritu sampai sana siang..paln nk datang semula malam tapi.....hrum dh penat terus x jadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kene tunggu entry JM plak ni ... nak tengok gambar time siang kat sini

      Delete
  8. aku first day lg dah carik LED ni tapi tak jumpa, abes tawaf DDP tu. seb baik dlm tu kiut2 je.
    Last day before fly pegi lagik tak puas ati aku tak jumpa menatang alah ni. Alhamdulillah clear mata aku last day tu..hahaha
    Tapi sebab mlm tu sejuk dah tak masuk akal lg dah ambik 5 keping gambo je terus blah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg aku geram tu takde pun signboard ke hape ke menghala ke tempat ni... jenuh pusing.. dah la tempat ni kat belah atas kan ... aku pun sempat penat seround baru jumpe

      Delete
  9. Masa ke Seoul 2 minggu lepas, tak sempat nak ke sini. Ye lar, first time pergi kan. So, we basically went to those main tourist attraction. Insha Allah, ada kesempatan, mungkin ke sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. omo... adekah kite pegi ke seoul around the same time?
      me pun sebenarnye memula tu takde plan nak pegi sini.. skali few days before terbang, ternampak kat facebook pasal this LED exhibition.. tu yg main terjah je without having any info mane nak tuju

      Delete
  10. woh sampai 30th nov aje.. CT ni tiket pun tak beli lagi hahahhaks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cube usha2 airasia ... kengkadang ade tiket murah

      Delete