Nuffnang Ads

May 13, 2014

Trip Mengejar Sakura - Day 5 - Kawaguchiko Lake Part #2


Dari last stop Retro Bus tadik, kami naik semula bas yg menuju ke Kawaguchiko Station ... plan seterusnye nak stop kat stop no 19 ... dari bus stop ni, cross the road , jalan menuju ke tepi tasik ... nanti akan jumpe walkway tepi tasik ... too bad mase kitorang sampai tu, sakura baru nak start kembang .... i bet kalau time full bloom, harus lawa yg amat tempat tu...  Kitorang jalan je sepanjang2 walkway tu until stop no 18 ... layan gambar jer la yer...nothing much to story here


Walkway tu just after bridge biru cinonet ni






Putik2 bunga sakura








Kompom lawa kalau semua dah kembang 



Tetiba ade patung kat tepi jalan



Tak lame kitorang kat sini ... just ngam2 to catch the next bus and proceed to our next stop, stop no 11


8 comments:

  1. Replies
    1. yupp.. the place itself adelah best ...

      Delete
  2. Kiranya byk stop utk lihat view mt fuji ni yek. Best sbb x ramai org klau sakura tu tgh blooming mesti lagi ohsen. Alaaa berkabus je kt mt fuji tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah mmg banyak stop .. org pun tak ramai kat sini... mt fuji tu bile dah tengahari terus berkabus ...

      Delete
  3. Memang lawa kalau sakura da bloom habis. Haritu aku gi blog sape ntah, dia gi during winter. Pun view daebak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. abg SuperMeng pegi time sakura dah full bloom...kite tunggu entry dari die plak.. harus la gambar ohsem berganda2

      Delete
  4. mmg spoil betul la sakura tak kembang lagi. kalau tak.. view lagi ohsem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la.. takde rezeki nak tengok sakura kat sane

      Delete