Nuffnang Ads

May 15, 2014

Viva vs MAS


Cilok gambar dari Cari.com ... cemane bleh langgar tu?

11 comments:

  1. ish...ish...ish..Viva baru lagi tu no plate W8162 D..meh nk try check di JPJ siapa punya owner :-)
    25 km per jam je?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm viva yg diorang gune kat dalam airport jer... cemane la bawak sampai tak sempat nak break tu.. sebesar2 airplane tu takkan tak nampak... huhuhu

      Delete
    2. setuju...setuju...sebesar2 kapaiterbang camne la boleh berlanggar. mengelamun apa orang yg drive kereta ni? haha...mcm mcm betul...

      Delete
  2. Ngeri. Kot dia nak kejar airplane tu. Or nak tanding sape lebih laju. Eh logik.

    ReplyDelete
  3. Igtkan td viva nk masuk katebang... belanggar upenya. Ish ish ish....

    ReplyDelete
  4. ish2.mcm ni pon boleh jadi.

    ReplyDelete
  5. oh inilah viva yang kawan dok cerita tadi tu...pelik tapi benar kalau macam nie, sebesar-besar alam kapalterbang tu mcm mana dia boleh pi langgar..kereta baru pulak tu

    ReplyDelete
  6. dayummm... what was the driver thinking...

    ReplyDelete
  7. salam....... kenderaan itu memang kenderaan yang selalu dipakai kat bay........
    mungkin driver mengantuk........ dah kerja malam lepas tu sambung pula OT disebelah pagi........
    gaji kecil bagi pekerja vendor ni, jadi dia orang berlumba-lumba membuat OT untuk menyara ahli keluarga......
    bukan menyebelahi driver tu..... memang kenyataan nya bagi pekerja vendor MAS ni.......... diperah oleh majikan............ MAS bayar kat majikan lebih tapi dia orang dapat sikit......
    Yang pastinya driver ni nanti akan dibuang kerja........

    ReplyDelete
    Replies
    1. ic ic... itu ke kisahnye.. tq for the pencerahan ... mmg kesian la kalau gitu ... pekerja bawahan jugak yg kene kan ...

      Delete
    2. Satu lagi Azra, since MH 370 hilang, OT dia orang dari RM8 sejam dipotong dan tinggal hanya RM3++ ajer.......... alasan majikan, MAS menanggung kerugian...... memang kesian...... Azra ini hanya staff vendor MAS yang kena, staff MAS sendiri saya tak tahu pula sama ada dia orang kena sama tak seperti staff vendor..........

      Delete