Nuffnang Ads

May 22, 2014

Trip Mengejar Sakura - Day 6 - Himiko Waterbus


Dari Edo-Tokyo Museum, kitorang berkejar2 utk balik semula ke Asakusa utk amik waterbus ke Odaiba ... tempat utk naik waterbus ni seberang exit 4 Ginza Line ... kitorang amik Himiko Waterbus ... harga 1,560 yen sorang one way .. agak pricey sebenarnye tapi ok la sesekali merase jalan2 naik bot .. journey about 50 minutes ... yg Himiko waterbus ni tak banyak timing die, pastu seat mcm agak limited... that's why kitorang beli siap2 pagi tadik ...

Ade macam2 jenis bot, cruises, waterbus yg depart dari Asakusa


Utk Himiko & Hotaluna waterbus , tiket boleh beli kat machine ... mamat berbaju petak2 tgh beli tiket la tu



Elok2 je sampai , terus masuk queue and turun ke bawah tempat dock... kejap je queue, then terus boleh masuk dlm bot... time tu baru rase lega sket sebab kitorang mmg berkejaran dari lepas kluar museum tadik lagik sampai rase mcm nak tercabut urat kaki ...


Himiko waterbus ni rupe die mmg futuristic sket ... nampak mcm kapal alien pun ade jugak ... interior penuh cermin atas bawah depan belakang ... tapi nak amik gambar agak fail la sebab reflection ... so aku main snap2 je la mane2 yg boleh




Apartments ... nampak mcm kecik2 jer

Passing by countless bridges








Sempat beli eksrem mahal tapi sedap yg amat


Tak tau la ape menda ni .. buoy? Tapi mcm tak floating

Yeah dah nak sampai ... Rainbow bridge dari kejauhan


Lalu bawah Rainbow bridge


Dah sampai Odaiba Seaside Park


Pandangan sisi Himiko waterbus

12 comments:

  1. wah menarik btol rupa waterbus nih...dah macam kapal selam pun ada gak...eh ye ke kapal selam gini...hahaha tp yang penting cun!aiskrim tu buat aku lapor la plak!

    ReplyDelete
  2. canggihnya design Himiko waterbus ni..

    ReplyDelete
  3. sugoiiiii~ (*w*)
    himiko waterbus tu macam sejenis alien serangga air tanpa kaki dan boleh berenang... smart seh~ ;3

    ReplyDelete
  4. Ha'alah waterbus ni mmg daebak ada rupa serangga..rasanya better naik waterbus ni kalau nk merasa kan..pastu balik naik tren..last trip jam 6.46 petang ek..nanti lah nk try view waktu mlm mesti lagi ohsem :-)

    ReplyDelete
  5. Mak aii memang futuristic gila. Aku xtau pun pasal waterbus ni. Tau ada river cruise kat Sumida tapi xtau pula camtu canggih manggih.

    ReplyDelete
  6. wahhhhhhhh hebat gila rupa waterbus dia! canggih sungguh.

    ReplyDelete
  7. thank for sharing. tahun depan planning nk pi Jepun plak.

    ReplyDelete
  8. menarik.. hehehe.tapi waterbus ni rs mcm mahal..ade option lain x selain dari waterbus untuk ke Odaiba City..?sya dari Akihabara Station

    ReplyDelete
  9. assalam sis..kat area mana ye sushi go round ni..mcm nak terjah je nnt..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dekat junction tepi tempat naik tokyo cruise

      Delete